Molts cartells representats en un de sol és la imatge del Carnaval de Roses 2015

Carnaval de Roses 2015
Juan M. Fernández, Montse Mindan i Boris Mörker amb el cartell del Carnaval de Roses 2015

El cartell del Carnaval de Roses 2015 homenatja la trajectòria de 30 anys de cartells en color

Carnaval de Roses 2015
Juan M. Fernández, Montse Mindan i Boris Mörker amb el cartell del Carnaval de Roses 2015

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Carnaval i Festes, Joan Manel Fernández i l’il·lustrador Boris Mörker, han presentat a Roses el cartell del Carnaval de Roses 2015.

La composició creada per l’artista rosinc, ret homenatge al primer cartell imprès a color amb motiu de la celebració de la festa del Carnestoltes al municipi, ara fa uns 30 anys, “fet en aquarel·la emprant tècniques mauals per intentar recuperar com es feia antigament”, ha assenyalat Mörker, que ha desvetllat que “vaig copiar tal qual el primer cartell que es va fer en color, i després l’he actualitzat, perquè en lloc d’alcalde tenim alcaldessa, i he tret algunes imatges que podien semblar masclistes i he afegit imatges que en fan referència a la festa major, com els bous o l’empaitada d’ànecs”.

El cartell també homenatja als cartells que s’han anat creant durant les darreres dècades on en Boris ha volgut representar una selecció d’alguns d’ells aconseguint representar cartells anteriors en un de sol.
Així, per exemple, es troben referències al mariner amb un pop dissenyat per Joan Cardosa, al brau-Mickey Mouse d’Àlex Gifreu, al personatge creat per Òscar Nebreda, o al peix-penis del dibuixant JAP, entre altres nombroses referències a la cartelleria anterior, com gavines de colors, embarcacions, màscares, ànecs i pals de cucanyes, que fa que sigui “un cartell molt entretingut ni que sigui tans sols per buscar totes les referències que ha fet en Boris a cartells anteriors”, ha destadat l’alcaldessa.

En Boris ha dissenyat una cartell, doncs, que a partir d’una embarcació farcida d’una estrambòtica i divertida tripulació, posa a rumb a Roses per gaudir de la seva festa més esbojarrada, proposant al mateix temps un divertit joc per descobrir personatges i anècdotes de carnavals anteriors.

Aquesta proposta, que “enguany s’ha fet per encàrrec i en la que Boris ha donat en el clau, perquè volíem fer un homenatge al primer cartell en color i ha aconseguit homenatjar 30 anys de cartell”, ha afirmat el regidor de Festes i Carnaval, serà la imatge omnipresent del Carnaval 2015 a Roses, ja que amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d’aquesta festa, tant arreu de Catalunya com al sud de França. El material de merxandatge es composa de cartells, programes, revistes, samarretes, pins i davantals, que es posaran a disposició del públic a l’Oficina de Turisme de Roses pels volts de Carnaval.

L’autor

De formació bàsicament autodidacta, Boris Mörker ha adquirit al llarg del temps un estil propi característic, marcat per l’humor i l’ús del format de còmic per a les seves il·lustracions. Ja va ser autor del cartell de Carnaval de l’edició 1993, així com col·laborador en la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val” impulsada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses, amb qui també ha treballat impartint cursos de còmic per a joves.