Fira de la Rosa de Roses

Molts de joves participen a la Festa #17480 de Roses

A Roses ja ha començat a expedir-se el Carnet Jove Local de Roses amb un increment de 31 avantatges nous

Els actuals i futurs titulars del Carnet Jove de Roses disposen des d’avui d’una comunicació personalitzada amb els avantatges locals, que arriben a un total de 52 en el seu conjunt. Dissabte passat es va donar el tret de sortida al nou carnet jove rosinc amb la festa #17480 celebrada a la Ciutadella de Roses, que va comptar amb una molt bona participació de joves que varen gaudir de les actuacions de DJ Núria Busuioceanu, DJ Alegre, Bouler, Waikiki Versions i DJ Víctor Abad.

Es va tractar d’una festa organitzada des de l’Àrea de Joventut “a demanda dels mateixos joves del Pla Local de Joventut per poder treballar en la participació”, va assenyalar la regidora de Joventut, Vero Medina. Per aquest motiu, va explicar la regidora, la festa “es va dividir en dues franges d’edat, la primera que ha anat de 5 de la tarda a 8 del vespre dedicada als joves de menys de 18 anys, i la segona, a partir de les 9 de la nit i fins les 3 de la matinada, amb la participació de joves de més de 18 anys”.

El nom de la festa, #17480, “és degut a que volem treballar la identitat, el sentiment de pertinença que entenem que han de començar a tenir i fomentar els joves mateixos joves”, va significar Vero Medina.

Roses forma part dels deu municipis catalans on des d’avui s’expedeix el nou Carnet Jove Local Roses, juntament amb les poblacions , Arenys de Mar, Badalona, la Bisbal d’Empordà, Manresa, Tortosa, Valls i Vilafranca del Penedès, així com la comarca de la Segarra.

Els titulars del Carnet Jove d’aquestes poblacions veuran modificada la imatge  del carnet, que incorpora l’escut del municipi o comarca -a més a més del de la Generalitat- i la personalització del butlletí, el web i l’APP del carnet, que des d’ara prioritza tots aquells avantatges que puguin gaudir en el seu dia a dia als municipis on viuen, i que se sumen als avantatges que poden gaudir a nivell nacional i internacional.

Així mateix, els joves podran gaudir des d’avui dels nous avantatges i serveis que s’han incorporat en els darrers mesos a cadascun dels ens locals com a conseqüència de la campanya de captació de comerços que es va iniciar la primavera passada. En total, el nombre de nous avantatges a Roses és de 31, que són sobretot en l’àmbit del dia a dia dels joves a nivell local com poden ser l’alimentació, l’esport, la formació, la salut, l’estètica, la moda, la cultura i descomptes en serveis municipals.

Aquest increment assolit significa un augment del 147% en relació al nombre d’avantatges que s’oferien a Roses abans de la campanya de captació, de manera que ara s’arriba al total de 52 avantatges. D’aquesta manera, els titulars de Roses podran gaudir d’aquesta renovada i ampliada oferta local, que se suma als prop de 8.000 avantatges que poden gaudir al conjunt de Catalunya, així com als que s’ofereixen arreu d’Europa. A més a més, el nombre d’avantatges locals anirà creixent en les properes setmanes a mesura que s’hi afegeixin nous comerços.

Coincidint amb l’expedició dels nous carnets, avui s’ha iniciat a Roses la campanya de captació de joves per tal d’animar-los a fer-se el Carnet Jove Local i, d’aquesta manera, eixamplar la comunitat de titulars. Aquesta promoció contempla accions com ara la distribució de díptics informatius, difusió als mitjans de comunicació, publicitat en estands, presentació del carnet a la Festa #17480, o la difusió a les xarxes socials.

Els joves que decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. El Carnet Jove té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars no caldrà que renovin el carnet perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove Local a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Amb el nou Carnets Joves Local de Roses que es comença a expedir avui es pretén potenciar el comerç local de proximitat i fer del Carnet Jove una eina encara més útil per al dia a dia del jovent al municipi. Així mateix, aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves de tot Catalunya durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas d’aquests 10 ens locals que avui estrenen carnet.