L’olímpica Mònica Azón s’imposa a la regata To Be or not To Be de Laser Master a Roses

Foto: Laura Carrau/ GEN Roses

Mónica Azón del CN Masnou va tornar a demostrar a Roses en la Regata To Be or not To Be per a regatistes majors de 35 anys que no té gaires rivals en la Classe Laser Radial. Aquest cap de setmana, en una de les badies més boniques del món, ha quedat palès el domini de la dues vegades campiona del món i una altre d’Europa de la Classe Yngling, els anys 2002 i 2006, i olímpica als Jocs Olímpics d’Atenes el 2004 i de Pequín el 2008.

En les 6 proves disputades, Mónica ha fet quatre primers, un tercer i un segon (6 punts), resultats que des del primer moment la van distanciar de la resta de participants. En segon lloc ha acabat la competició Oriol Cornudella del CN Balís, que ha registrat un novè amb 17 punts després d’aconseguir dos cinquens, un quart, un segon i un primer. Pep Campi, del CV Calella, ha finalitzat la regata amb 20 punts, en haver realitzat un tercer, un novè, un setè, un segon i dos quarts.

En la mateixa Regata To Be or not To Be, però en el grup Standard Màster,  el primer classificat ha estat Toni Roig del CV Calella en quart lloc de la general, seguit de Leandro Rosado del CN Bétulo i de Carlos Echávarri

En la Classe Standard absoluta, Joaquín Blanco del RCN Gran Canaria  i el català Jordi Capella del CN Balís van protagonitzar un estret duel, el resultat del qual ha estat tres primers per a Blanco  i tres segons per a Capella. Fins ara, la igualtat ha caracteritzat ambdós regatistes, ja que, quan encara manca una jornada de competició, el canari que va primer tan sols amb un punt d’avantatge ha assolit quatre primers llocs, un tercer i un retirat per una equivocació de la balisa de desmarcatge; mentre que el català ha fet quatre segons i dos primers.

Jordi Capella, d’altra banda, encapçala el Campionat de Catalunya d’Standard, seguit de Gaston Cruz, del CN Salou.

Avui se celebra l’última jornada del Campionat de Catalunya, competició que servirà per determinar l’equip que representarà a la Federació Catalana de Vela al Campionat d’Espanya de Làser Stàndard el proper mes d’octubre a la població gallega de Vilagarcía d’Arousa.