Mònica Campdepadrós inaugura l’exposició ‘A la recerca del tot’ a Ca l’Anita de Roses

‘A la recerca del tot’ de Mònica Campdepadrós

Mònica Campdepadrós amb la seva obra reivindicativa 'Trajectòria en groc'

‘A la recerca del tot’ és una exposició composada per obres que són un reflex de l’artista, i en la qual amb  l’obra ‘Trajectòria en groc’ deixa clar que no es desentén del moment actual que vivim

‘A la recerca del tot’ de Mònica Campdepadrós
Mònica Campdepadrós amb la seva obra reivindicativa ‘Trajectòria en groc’

L’artista Mònica Campdepadrós, acompanyada de l’alcalde en funcions, Juan M. Fernández, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, va inaugurar el passat divendres a l’equipament cultural de Ca l’Anita l’exposició ‘A la recerca del tot’. Una mostra heterogènia on es poden visualitzar diferents reflexions de l’artista i contemplar conceptes metafísics.
“És una recerca de la totalitat perquè som éssers una mica polièdrics i el món també, i el que estic buscant és el coneixement del tot, de l’univers, digues-li Déu, camp quàntic…”, va desglossar així Campdepadrós la seva obra, destacant en el seu treball “també hi ha una recerca de l’evasió de la consciència”.

Mònica Campdepadrós viu l’art “amb tota la meva ànima, el meu art és un reflex de mi mateixa, per això va canviant i les meves inquietuds em fan buscar coses noves de factura i de concepte”, va explicar l’artista.

I el seu art va canviant com també ho fa l’actualitat política, de la qual l’artista no ha volgut desentendre’s, per això l’escultura que presideix l’exposició, titulada ‘Trajectòria en groc’, que “és ara una obra reivindicativa quan en un principi tenia un sentit més íntim -es tracta de unes gàbies per on entra i surt un fil de color groc que originàriament era de color blanc- i ara l’he volgut canviar per aquest color groc, que és bastant explícit, pel moment que estem vivint, perquè els artistes també som persones i ens afecta el que passa al món i a la nostra societat”.

L’alcalde en funcions, precisament va destacar l’escultura assenyalant que “és molt adient en aquests dies la presència d’aquesta escultura on un fil de color groc surt de la garjola -en referència a les gàbies- s’enfili a la paret fins al sostre i agafi la porta de sortida de Ca l’Anita en busca de la llibertat”.

Mònica Campdepadrós

Monica Campdepadrós és una barcelonina que fa 14 anys que resideix a Rabós d’Empordà, i fa una tot just una dècada que dedica a l’art. Ha exposat de manera individual i conjunta amb d’altres artistes arreu de l’Empordà, com ara Agullana, Cadaqués, Calders, Castelló d’Empúries, Colera, Darnius, Figueres, Fortià, Girona, Granollers, Igualada, León, Londres, Manresa, Madrid, Pineda de Mar, Port de la Selva, Salt, Rabós d’Empordà, Bages (França), Santillana de Mar i Wingfield, destacant la individual NOW de 2012 a la Galeria Lola Ventós de Figueres.