Montse Mindan, absolta per segon cop del delicte de desobediència pels fets de l’1-O

Alcaldessa de Roses, Montse Mindan
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant el judici celebrat al desembre de 2020 / Foto: arxiu

El jutjat penal 1 de Figueres absol per segon cop a Montse Mindan acusada d’un delicte de desobediència arran del referèndum de l’1-O de 2017

Montse Mindan, la primera alcaldessa de tot Catalunya que va ser jutjada per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, ha tornat a quedar absolta pel Jutjat penal nº 1 de Figueres, que la va jutjar el passat mes de novembre acusada d’un delicte de desobediència, arran d’una denúncia interposada per un veí Roses.
La sentència del judici es va fer pública un mes després, al desembre on la jutgessa va decretar no veia provat que la llavors alcaldessa de Roses, que s’enfrontava a 1 any d’inhabilitació i 3.240 euros de multa, facilités l’obertura de locals municipals per fer-los servir de col·legis electorals, i per tant quedava lliure “de tota responsabilitat criminal derivada de la imputació formulada contra ella pel delicte de desobediència”.

Davant aquesta sentència, la Fiscalia va interposar un recurs d’apel·lació presentant noves proves i l’Audiència de Girona va decidir deixar sense validesa aquests primera sentència.

I ara, 6 mesos, el Jutjat penal nº 1 de Figueres ha considerat que les noves proves (unes captures de pantalla realitzades per de la Guàrdia Civil) no deixen provat que Montse Mindan facilités l’obertura de centres educatius i d’altres locals de titularitat municipal per a que se celebrés el referèndum.

Una segona sentència que ha satisfet i alegrat a l’actual regidora de Turisme, “però és una alegria que he de deixar en ‘standby’ durant 10 dies, ja que m’ha dit que com es va acordar la nul·litat de la primera sentència, és com si aquella no hagués existit mai i, per tant, ara torna a comptar un termini de 10 dies per recórrer”.

Així, si el Ministeri Fiscal no presenta cap recurs d’apel·lació durant els següents 10 dies hàbils, Montse Mindan, haurà deixat aquest