Montse Mindan és la nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Montse Mindan, presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Montse Mindan és la nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà en substitució de Ferran Roquer

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, agafa el relleu de Ferran Roquer, que renuncia al càrrec per ser diputat al Parlament de Catalunya

Montse Mindan, presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Montse Mindan és la nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà en substitució de Ferran Roquer

L’alcaldessa de Roses, i fins ara consellera comarcal d’Ensenyament, Montse Mindan, va ser escollida ahir dimarts, en un ple extraordinari, com a nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, substituint així a l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, el qual, després de tres anys al capdavant de la màxima institució altempordanesa, va decidir renunciar al càrrec en ser nou diputat al Parlament de Catalunya.

Tots els consellers, portaveus de les diferent forces polítiques representades al Consell Comarcal podien optar a la presidència, presentant candidatura Montse Mindan (PDeCAT), Òscar Vergés (Compromís d´Esquerres), Anna Massot (ERC) i Antonio Pérez (Cs), i renunciant a fer-ho Pere Caselles (PSC), soci de govern amb PDeCAT, i José Francisco Parra (PP).

“Dels 31 vots emesos, 19 han estat per Montse Mindan, 8 per Anna Massot, 1 per Antoni Pérez, 2 per Òscar Vergés i un vot en blanc”, va anunciar el vicepresident del Consell, Joaquim Felip.

La nova presidenta del Consell Comarcal, després de donar el torn de paraula als portaveus de les diferents forces polítiques va significar els dos sentiments que l’envaïen, “el primer, de respecte per el que assumeixo i el segon, d’agraïment per la confiança dipositada en la meva persona, especialment a Ferran Roquer, amb el que he treballat colze a colze durant aquests anys”.

“És evident, va remarcar la nova presidenta comarcal, que no presentaré un programa nou,  perquè a 11 mesos que acabi la legislatura no és el moment i, per tant, seguirem amb els eixos iniciats fa tres anys com l’increment de les polítiques socials, generació d’activitat econòmica, treballar en la competència que tenim en Ensenyament i Cultura,  tot i que en aquest darrer àmbit no tenim gaire competència, prestació de serveis als ajuntaments i suport al Parlament i el Govern de Catalunya”.

En definitiva, l’objectiu marcat per Mindan durant el seu mandat “és que aquest Consell sigui útil a totes les persones de l’Alt Empordà”.

Al ple van assistir companys de l’equip de govern de Roses, i del PDeCAT de la demarcació de Girona, als quals va voler agrair la seva presència, però especialment, “a la meva mare i als meus fills, que també hi són presents, perquè sense ells no podria dedicar-me a la política”.

Montse Mindan va voler recordar al seu poble, Roses, “que té una de les badies més boniques del món, una meravella de la naturalesa i, per tant, el que representa la nostra badia, en la seva justa mesura, es per a mi com a un repte el poder governar aquesta institució”.

D’altra banda, cal assenyalar que en el torn de paraula dels diferents portaveus, la republicana Anna Massot va ser la més crñtiica, manifestant el seu desacord, en afirmar que “no s’hagi aprofitat el relleu a la presidència, i es continuiï mantenint el pacte de govern amb el PSC, un partit que va defensar l’aplicació del 155”.

Ferran Roquer, en les seves paraules de comiat com a president del Consell va voler “agrair als consellers comarcals i tot el meu equip que m’han acompanyat durant aquests tres anys en el càrrec”.

Cal destacar que en aquest ple extraordinari del Consell, Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, i Esteve Gironès, batlle de Camallera, van prendre possessió del càrrec com a consellers comarcals en substitució dels alcaldes de Portbou, Josep Lluís Salas,  i el d’Albanyà, Joan Fàbregas.

Així mateix, altre que deixarà el càrrec properament serà el vicepresident del Consell Joaquim Felip, ja que ocuparà un escó a la Diputació de Girona substituint a Marta Felip, alcaldessa de Figueres.