Montse Mindan renuncia com alcaldessa de Roses davant l’elogi de l’oposició

Renúncia dom alcaldessa de Montse Mindan
Moment en què Montse Mindan renunciava com alcaldessa de Roses

Montse Mindan dona compliment al Pacte Canyelles i després dels dos primers anys de mandat d’aquesta legislatura deixa l’alcaldia en favor de Joan Plana, que serà investit alcalde aquest proper dissabte, 26 de juny

En el darrer punt del ple ordinari d’aquest mes de juny, Montse Mindan, en compliment de l’anomenat “Pacte de Canyelles” signat per Junts, ERC i Gent del Poble, un cop passats dos anys de mandat, va renunciar al càrrec d’alcaldessa. D’aquesta manera, Joan Plana, va passar a ser alcalde en funcions fins aquest proper dissabte, quan es faci oficial el relleu d’alcaldia que es portarà a terme al Teatre Municipal.

Mindan va tenir un comiat on tots els grups polítics van elogiar el seu tarannà al capdavant de l’Ajuntament. Així, el primer en intervenir, el portaveu del PSC, Toni Rodríguez, la va felicitar “per tots aquests anys, en els que has estat una de les polítiques més transcendents de la vida rosinca”. El portaveu de Cs, José Manuel Álvarez li va “agrair tot l’atenció i respecte que has mantingut durant tots aquests anys, sempre has tingut coherència i sempre ens has obert les portes de l’Ajuntament”. Pere Gotanegra, portaveu de Lliures, va elogiar “el comportament que has tingut respecta a l’oposició, que sempre que hem hagut de consultar qualsevol cosa sempre ens has atès molt bé i això és d’agrair”. El portaveu del PP, Manel Escobar, va recordar que “hem PP i CiU hem governat junts formant tu i jo part de l’equip de Govern, i seria molt injust fer una crítica per no compartir els ideals polítics, i perquè si que compartim fer una bona gestió i donar un bon servei als rosincs”.

El seu soci de Govern, Fèlix Llorens (Gent del Poble), va assenyalar que “això no és un comiat perquè seguirem treballant junts dos anys més fins les pròximes eleccions”, destacant que “en els 6 anys que portem governant junts hem sabut trobar camins per treballar el millor possible pel poble”.

Per la seva part, Joan Plana, que la substituirà al capdavant de l’Ajuntament va agrair-li “la feina feta en uns anys ni molt menys senzills, la qual cosa dona especial valor a aquesta tasca”, recordant que ha viscut l’alcaldia de Montse Mindan de tres prismes diferents “com a ciutadà del 2013 al 2015, com a cap de l’oposició del 2015 al 2019 i com a company de Govern des del 2019”.

Marc Danés, que va intervenir per últim cop com a portaveu de Junts a l’Ajuntament, ja que a partir d’ara serà la pròpia Montse Mindan, va destacar que “crec que has sigut  una molt bona alcaldessa, i la prova no és que ho he dit jo, sinó que ho han dit tots els grups, tant del Govern com de l’oposició”.

Mindan, després d’agrair a tots els regidors les seves paraules, va significar que “per molt divergents que siguin i per molt distanciades que estiguin les postures per mi és important mantenir les formes i l’educació, per tant us agraeixo a tots la manera de dir les coses perquè és important el que es diu, però també és important com es diu”.

Després d’agrair a tots els treballadors de l’Ajuntament de Roses, Mindan només va lamentar “no haver-me pogut acomiadar en un ple presencial”.