Montse Mindan viatja a Taiwan convidada personalment per explicar la sostenibilitat de la pesca

Montse Mindan viatja a Taiwan
Montse Mindan preparant a l'ordinador la conferència que impartirà a Taiwan

L’alcaldessa de Roses impartirà una conferència a Taiwan, dins el XIV Congrés Internacional de les Badies més Belles del Món, sobre el turisme a Roses, la gestió de la pesca a la mediterrània i la Càtedra Oceans

Montse Mindan viatja a Taiwan
Montse Mindan revisant a l’ordinador les imatges que utlitzarà durant la conferència que impartirà a Taiwan

Fa 4 anys, al 2014, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan va assistir al X Congrés Internacional de les Badies més Belles del Món, que es va celebrar a Corea del Sud. I ho va fer, llavors, com a representant de la delegació de la Badia de Roses.
I durant aquest dies se celebra a Taiwan el XIV Congrés d’aquest Club, i pel qual assisteix el representant actual de la badia, l’alcalde de Sant Pere de Pescador, Agustí Badosa, és el que ha viatjat a la Xina.
Però, Montse Mindan també va viatjar ahir cap a l’illa de Taiwan, després de rebre una invitació personal per assistir al Congrés “per presentar Roses com a destinació turística, però sobretot sobre el món de la pesca i la Càtedra Oceans que estem portant a terme, ja que el lema enguany del Congrés és ‘Enamorats dels oceans’, fent incidència en els problemes mediambientals i el problema pesquer”, va explicar Mindan abans de sortir de viatge.

Un problema de pesca que es pateix a l’illa xinesa, ja que les 24 hores del dia durant 365 dies a l’any hi barques de pesca al mar, i les autoritats de Taiwan, coneixent que a Roses, a part de ser una població dedicada al turisme, la pesca té una especial rellevància “volen saber com s’està portant a terme la pesca a la mediterrània, ja que precisament el patró Major, Antoni Abad, ha viatjat a Malta a recollir un premi per la gestió de la pesca que s’està fent a Catalunya”.
És a dir, Montse Mindan oferirà una conferència en anglès a Taiwan sobre la sostenibilitat de la pesca a Catalunya, on “explicaré què vol dir fer una aturada, el perquè hi ha un temps de veda i què vol dir un pla de gestió”.

Cal destacar que l’alcaldessa de Roses, a banda de representar a la Vila com a màxima autoritat, hi és a Taiwan com a representant d’Europa al XIV Congrés Internacional de les Badies més Belles del Món.

El Club de les Badies més Belles del Món

El Club de les Badies més Belles del Món, que compta amb l’apadrinament de la Unesco, té com a objectiu essencial la promoció del turisme amb una orientació de salvaguarda i de posada en valor del patrimoni de les badies membres. L’entitat només accepta una badia per estat i mar, de manera que la badia de Roses és l’única que té aquest títol a la costa mediterrània de la península ibèrica.

Des del 2011, la badia de Roses forma part d’aquest Club que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals d’aquest entorn format pels municipis de l’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses.