Amb la Montserrat Vayreda Roses “tindrà un luxe d’escola”

Escola Montserrat Vayreda de Roses

Edifici de la nova escola Montserrat Vayreda de Roses

Les obres de la nova escola Montserrat Vayreda de Roses entren en la seva recta final

Escola Montserrat Vayreda de Roses
Edifici de la nova escola Montserrat Vayreda de Roses

Aquest matí ha tingut lloc a Roses una visita d’obres a la nova escola Montserrat Vayreda on han participat representants del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Ajuntament de Roses, l’equip directiu i l’AMPA de l’escola.

Una visita d’obres “de les més importants realitzades fins al moment, perquè havia el compromís des del mes de juliol per part de l’empresa constructora d’entregar l’obra a finals d’aquest mes d’agost, i hem pogut comprovar que ha complert”, ha manifestat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

La nova escola disposa de 3.300 m² disposats al voltant d’un gran pati central, construïts en dos nivells. La planta baixa allotja l’espai destinat a aules, lavabos, magatzems, despatxos i sales destinades a administració i professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina. El nivell inferior estarà destinat a gimnàs i vestidors.

El conjunt compta també amb porxos destinats tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d’horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2. El nou centre acollirà dues línies d’ensenyament i ha comptat amb un pressupost de 4,1 milions d’euros.
Un nou centre educatiu del que disposaran els nens i nenes de Roses que esdevé, en paraules de l’alcaldessa, “un luxe d’escola, perquè és ample, ben ubicada, al peu de la muntanya, és cert que hauran esperat molts en tenir-hi l’escola, així com molts alumnes que han estudiat en mòduls no la podran gaudir, però els nens i nenes que ho si ho podran tindran molta sort de poder estudiar en aquestes instal·lacions” .

El 30 d’agost nova reunió per planificar el trasllat final al nou centre

Durant la visita s’ha pogut constatar que s’han acomplert els compromisos assumits durant la reunió celebrada el passat mes de juliol per coordinar l’acabament de les obres, les quals estan gairebé enllestides. D’acord amb les explicacions facilitades per arquitectes i tècnics de l’empresa constructora, al llarg de la propera setmana està previst l’acabament de les darreres tasques que queden pendents (telefonia, últims acabats de fusteria, pintura i neteja), la qual cosa possibilitarà procedir a la recepció del nou equipament i al trasllat.

Les parts s’han emplaçat a una nova reunió que tindrà lloc el proper da 30 d’agost, moment en què Ajuntament i Generalitat concretaran les dates de realització de les darreres tasques necessàries (neteja i trasllat de mobiliari per part de l’Ajuntament i instal·lació del sistema informàtic i noves tecnologies per part de la Generalitat), moment en què quedarà fixat si l’inici del curs escolar, el proper dia 12 de setembre, tindrà lloc ja en el nou equipament.