Mor Juli Soler, l’ànima de elBulli juntament amb en Ferran Adrià

Premi Arjau de Roses
Juli Soler quan va ser a Roses el passat mes de juny amb Miquel Gotanegra, l'alcaldessa Montse Mindan, i el director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer

Juli Soler patia una malaltia degenerativa des de fa 3 anys

Premi Arjau de Roses
Juli Soler quan va ser a Roses el passat mes de juny amb Miquel Gotanegra, l’alcaldessa Montse Mindan, i el director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer

Juli Soler ha mort aquesta matinada als 66 anys a causa d’ una malaltia degenerativa. Soler, juntament amb en Ferran Adrià va ser l’ànima del que va ser considerat el millor restaurant del món, elBulli, ubicat a Cala Mont joi, al ben mig del Parc Natural del Cap de Creus al terme municipal de Roses.
El restaurant va tancar les portes al juliol de 2011, i un any després se li va diagnosticar la malaltia degenerativa, per la qual cosa va haver de deixar la direcció executiva del projecte elBulliFoundation, tot i que era el seu president d’honor.

L’últim acte en el que se li va veure en públic a Juli Soler va ser a Roses, quan va visitar la Festa del Mar de la població a mitjans del mes de juny per rebre un guardó de reconeixement, el Premi Arjau, per part de l’Estació Nàutica de Roses.
D’aquesta manera, els empresaris rosincs, en la persona de Miquel Gotanegra, empresari hoteler i president de l’Estació, el van concedir aquest premi per la seva trajectòria i la seva vinculació a la Vila en l’àmbit gastronòmic. Un premi que va ser lliurat pel mateix Gotanegra en presència de l’alcadessa de Roses, Montse Mindan, i del director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació Ferran Roquer.
“Avui és un dia molt trist per a la gastronomia no només de Catalunya, sinó de tota Europa, perquè ell i en Ferran Adrià van fer ressorgir una nova generació de mestres en la gastronomia”, ha assenyalat Gotanegra, el qual era un gran amic de Soler, “sí, el vaig conèixer quan va arribar a Roses i ningú sabia qui era. Les nostres famílies tenien una relació molt estreta, per això, a nivell personal, ha estat un gran pèrdua, la pèrdua d’un gran amic, i a nivell professional era una persona molt generosa, que t’assessorava, t’ajudava sempre que ho necessitaves”, ha afirmat l’empresari rosinc, el qual ha remarcat que “sense ell, sense Juli Soler, el món de la gastronomia a Catalunya hagués estat molt diferent”.