Mor un menor de 13 anys en caure al buit des del camí de Ronda de Roses, a la zona dels Romaguers

Mor un menor de 13 anys en caure al buit des del camí de Ronda de Roses
Zona del camí de Ronda de Roses per on ha caigut el menor de 13 anys

El menor, tot i que ha estat rescatat amb vida, ha mort poc després al càmping de Cala Montjoi a causa de les greus ferides que ha patit en caure d’una alçada de 30 metres

Mor un menor de 13 anys en caure al buit des del camí de Ronda de Roses
Zona del camí de Ronda de Roses per on ha caigut el menor de 13 anys

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís, a les 12.04 hores d’aquest migdia, que un menor de 13 anys s’havia precipitat des d’uns 30 metres d’alçada sobre les roques a la zona dels Romaguers, entre Cala Montjoi i la Punta de la Ferrera, a Roses. Una zona on no s’hi pot accedir per terra.

El jove estava participant en un casal d’estiu amb un grup de 15 nens, provinents de Barcelona, Lleida i Solsona, que feien una ruta de 7 dies per la Costa Brava des del passat 1 d’agost i havien d’acabar a Cadaqués, quan s’ha precipitat accidentalment al buit.

Una embarcació particular ha traslladat els primers efectius de Bombers fins a la zona de l’accident i han realitzat les primeres maniobres de reanimació. Posteriorment, l’helicòpter amb els efectius dels GRAE i del GEM han fet el rescat del ferit, un menor de 13 anys, i l’han portat amb l’helicòpter, en estat molt crític,  fins a la cala Montjoi on s’ha fet el trànsfert amb l’ambulància del SEM. Els sanitaris l’han traslladat fins al Centre Mèdic del Càmping Cala Montjoi on finalment s’ha certificat la seva mort.

El jove estava participant en un casal d’estiu amb un grup de 15 nens, provinents de Barcelona, Lleida i Solsona, que feien una ruta de 7 dies per la Costa Brava des del passat 1 d’agost i havien d’acabar a Cadaqués, i anaven acompanyats de tres monitors titulats, complint la ràtio establerta de nen per monitor.  i que compleixen les ràtios de nen per monitor.

Fins al lloc s’han desplaçat dues dotacions i l’helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) dels Bombers de la Generalitat. També s’hi han traslladat dues ambulàncies i psicòlegs del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local i una embarcació de Salvament Marítim.