Mor ofegada una segona dona a la platja de l’Estartit

Segona dona ofegada a L'Estartit

Platja de l’Estartit

Amb aquest nou ofegament ja són nou les víctimes mortals d’aquest estiu a les platges catalanes

Una dona francesa de 63 anys va morir ahir a la tarda ofegada a la platja de L’Estartit (Torroella de Montgrí), on onejava la bandera verda, i en la mateixa zona on al matí havia mort ofegada una altra dona de 66 anys.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va rebre l’avís d’uns testimonis a les 18.03 hores alertant que una dona s’havia ofegat i es trobava inconscient a la sorra. Al lloc dels fets hi van arribar unitats del Sistema d’Emergències Mediques (SEM), que van intentar reanimar-la sense èxit, i de la Policia Local de Torroella de Montgrí. Agents de la Guàrdia Civil es van fer càrrec de les diligències.

Amb les dues víctimes mortals d’avui a L’Estartit, són 9 les persones ofegades des de l’inici de l’estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de Protecció Civil on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, els serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.