Mor ofegat un home de 86 anys a l’Escala

Home ofegat a l'Escala
Passeig Lluis Albert de l’Escala

Amb aquest nou tràgic succés són 3 les víctimes mortals en dos dies al litoral gironí i un total de 11 aquest estiu a les platges catalanes

Un home de 86 anys i nacionalitat espanyola ha mort aquest matí ofegat en una zona de  roques prop del Passeig Lluis Albert de l’Escala, a l’Alt Empordà.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut l’avís a les 8.49 hores d’un testimoni alertant que un home demanava ajuda des de l’aigua, i dues persones l’havien anat a rescatar i l’havien pujat a la zona de les roques.  

L’home ha estat atès immediatament pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’han intentat reanimar sense èxit.

Fins al lloc s’han traslladat dues unitats terrestres del SEM, efectius de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra. Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de les diligències.

Amb aquesta i les dues víctimes mortals d’ahir a L’Estartit, són 3 les persones ofegades en dos dies a les platges gironines ; i amb la de dissabte a l’Ametlla de Mar, ja són 11 les persones ofegades des de l’inici de l’estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de Protecció Civil trobareu la informació de la bandera que hi oneja, els serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.