Mor un home francès de 45 anys a la platja a Cadaqués quan practicava pàdel surf

Mor un home francès de 45 anys a la platja a Cadaqués

Cadaqués

L’home va caure de sobte a l’aigua i els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida

Un home de nacionalitat francesa de 45 anys va morir ahir al migdia a Cadaqués mentre es trobava a la platja . L’home, que segons testimonis es trobava fent pàdel surf a la platja Llaner Petit, va caure de sobte a l’aigua. Cinc testimonis van trucar passades les 11 hores al telèfon d’emergències 112 per avisar dels fets.
Diverses persones van dur l’home a una plataforma flotant propera i un metge que es trobava a la zona el va intentat reanimar.
Al lloc dels fets es va presentar ràpidament una ambulància bàsica del SEM on el personal tècnic va practicar les tasques de reanimació, a les que es va afegir també una unitat avançada del SEM. Malgrat els esforços no s’ha pogut reanimar l’home, que va morir.

La platja no disposa de servei de vigilància i socorrisme específic.

En l’emergència també han intervingut Mossos d’Esquadra, Policia Local, una dotació de Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil, cos que es fa càrrec d’instruir les diligències corresponents.  

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.