Mor un home ofegat a la platja de Riells de l’Escala

L’ home, de 73 anys i veí de Molins de Rei, ha patit una aturada cardíaca
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís, a les 09.15 hores, de la mort d’un home ofegat a la platja de Riells de l’Escala.
Segons les primeres informacions, dues persones han tret de l’aigua el cos d’un home inconscient i han avisat al telèfon d’emergències 112. Quan s’han produït els fets, el servei de vigilància de la platja no es trobava actiu encara.
Es tracta d’un home de 79 anys de nacionalitat espanyola i veí de Molins de Rei que ha patit una aturada cardíaca.
Fins al lloc s’han desplaçat una ambulància de Suport Vital Bàsic i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a més d’un metge del CAP de l’Escala. Els sanitaris han practicat la reanimació cardiopulmonar de l’home sense èxit. Fins al lloc també s’han desplaçat una patrulla mixta de la Policia Local de l’Escala i els Mossos d’Esquadra i 3 patrulles dels Mossos.
Amb la d’avui ja són 16 les persones que han mort ofegades aquest estiu a les platges catalanes.
Recordem que, en plena onada de calor, és important tenir especial precaució en el bany, evitant l’exposició perllongada al sol les hores centrals del dia. En la mesura del possible, busqueu zones de bany vigilades i estigueu-vos a l’ombra.