Mor un home ofegat a la platja de Santa Margarida de Roses

Platja de Santa Margarida de Roses
Platja de Santa Margarida de Roses

És la cinquena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat dimarts 15 de juny

Un home de 71 anys d’edat i de nacionalitat espanyola va morir ahir mentre es banyava a la platja de Santa Margarida de Roses.  

El telèfon d’emergències 112 va rebre a les 13:04 hores l’avís que havien tret de l‘aigua un home i que es trobava inconscient a la sorra. Immediatament va arribar al lloc el servei de socorrisme, que el va començar a reanimar fins a l’arribada del SEM.

Al lloc es van desplaçar dos unitats terrestres i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per continuar amb les maniobres de reanimació, tot i que finalment van resultar infructuoses.

La platja de Santa Margarida disposava de servei de vigilància en el moment dels fets i la bandera que hi onejava era la verda.

Fins al lloc també es van desplaçar efectius de la Policia Local i de la Guardia Civil, que es van fer càrrec de les diligències.

Es tracta de la cinquena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat dimarts 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,…

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges