Programa Reallotgem

Mostra Gastrosolidària a benefici de #focempordà

Fusió de Gastronomia i Solidaritat en una expressió gastronòmica del territori

Comptarà amb una zona on tots els restaurants de la Cuina del Vent oferiran les degustacions gastronòmiques (15 aperitius i 15 degustacions de platillos de Mar i Muntanya) i tindrà un preu de 20€ i que inclou les begudes i degustacions de molts productors del territori

Els cuiners de La Cuina del Vent organitzaran aquest  diumenge 2 de desembre la I Mostra Gastrosolidària de l’Empordà en benefici del #Focemporda.

L’activitat es desenvoluparà al Restaurant el Pa Volador de Figueres i constarà d’una serie de tastos resultat de la fusió gastronòmica inspirada en el paisatge empordanés, composat per mar, plana i muntanya.

Aquesta mostra gastrosolidària, que comptarà amb la presència de tots els cuiners que composen el col·lectiu La Cuina del Vent i seran els que serviran els tastes als assistents, s’iniciarà a les 19.30 hores. Els interessats en assistir s’han d’inscriure a la web www.lacuinadelvent.com o bé trucant al telèfon 649 009 366.

La inscripció és necessària degut a l’aforament limitat del restaurant.

El preu del tast serà de 20 € amb una oferfa de degustacions gastronòmiques, 15 aperitius i 15 degustacions de platillos de Mar i Muntanya, i els diners recaptats aniran destinats a la plataforma #Focempordà.

La mostra estarà amenitzada amb música i altres iniciatives de #focemporda.

 

La Cuina del Vent

La Cuina del Vent neix de la inquietud d’un col·lectiu de professionals, que creu en la gastronomia com a eina d’expressió, portadora del saber popular acumulat a través de l’historia, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà.

La nostra cuina és un fidel reflex de la generositat de la nostra terra, un país de contrasts, amb una costa agosarada i feréstec i una altra allargada i suau que ens regala peix i marisc. Una plana infinita que veu reneixer constants horts i camps i una muntanya intensament verda, fèrtil i una altra seca i agresta, prenyada de caça i de fruits silvestres. Tota aquesta complexitat és el que omple de riquesa, varietat i contrastos la nostra cuina.

La Cuina del Vent és el compendi de la gastronomia que es fa a l’ombra del mar i la muntanya, que neix de la tradició més arrelada als fogons i creix en matisos i l’avantguarda de l’alta gastronomia. El grup reuneix professionals i establiments d’alta qualitat i inicia el seu camí amb la voluntat de créixer, per tal de compartir i intercanviar coneixements, organitzant mostres, xerrades i seminaris que faran millorar la qualitat del servei i ens ajudaran a estrènyer els vincles entre la gent del nostre ofici.

La Cuina del Vent és un grup gastronòmic que compta amb el recolzament de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hosteleria de l’Alt Empordà i de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i està format per professionals de diferents branques de l’hostaleria, que amb l’objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, volen compartir i exportar arreu les arrels i la peculiar personalitat de l’Alt Empordà.

Els membres de la cuina del vent són:

José Gurillo                Hotel Montecarlo                                             Roses

Toni Gotanegra          Hotel Terraza                                                    Roses

Xavier Sagristà           Hotel Rest. Mas Pau                                        Avinyonet

Jordi Castelló             Restaurant l’Ou d’Or                                        Figueres

Salvador i Elena         Hotel Emporium                                              Castelló d’Empúries

Rosina i Carles           Rest. Antaviana                                                  Figueres

Roser Bronsoms         Rest. Can Jeroni                                                Figueres

Marc i Jordi Lladó     Restaurant Hotel El Molí                                Pont de Molins

Joan Calsina               Restaurant El Vaixell                                         Llançà

Esmeralda Sol            Rest. La Quadra SL                                            Maçanet de Cabrenys

Agusti Planes             Rest. Dynamic                                                      Figueres

Josep Ma Lloveras     Josep Maria Lloveras                                         Vilabertran

Joan Carles Alvarez   Rest – Hotel La Fornal dels Ferrers                 Terrades

Jordi Rollan                La Rectoria                                                           Espinavessa

Lourdes Folguera       L’Oca Pintada                                                       Navata

Lluís Fernández         Els Pescadors                                                      Llançà

Bernat                        Restaurant Dad                                                   Figueres