Fusió de Gastronomia i Solidaritat en una expressió gastronòmica del territori
Comptarà amb una zona on tots els restaurants de la Cuina del Vent oferiran les degustacions gastronòmiques (15 aperitius i 15 degustacions de platillos de Mar i Muntanya) i tindrà un preu de 20€ i que inclou les begudes i degustacions de molts productors del territori
Els cuiners de La Cuina del Vent organitzaran aquest diumenge 2 de desembre la I Mostra Gastrosolidària de l’Empordà en benefici del #Focemporda.
L’activitat es desenvoluparà al Restaurant el Pa Volador de Figueres i constarà d’una serie de tastos resultat de la fusió gastronòmica inspirada en el paisatge empordanés, composat per mar, plana i muntanya.
Aquesta mostra gastrosolidària, que comptarà amb la presència de tots els cuiners que composen el col·lectiu La Cuina del Vent i seran els que serviran els tastes als assistents, s’iniciarà a les 19.30 hores. Els interessats en assistir s’han d’inscriure a la web www.lacuinadelvent.com o bé trucant al telèfon 649 009 366.
La inscripció és necessària degut a l’aforament limitat del restaurant.
El preu del tast serà de 20 € amb una oferfa de degustacions gastronòmiques, 15 aperitius i 15 degustacions de platillos de Mar i Muntanya, i els diners recaptats aniran destinats a la plataforma #Focempordà.
La mostra estarà amenitzada amb música i altres iniciatives de #focemporda.
La Cuina del Vent
La Cuina del Vent neix de la inquietud d’un col·lectiu de professionals, que creu en la gastronomia com a eina d’expressió, portadora del saber popular acumulat a través de l’historia, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà.
La nostra cuina és un fidel reflex de la generositat de la nostra terra, un país de contrasts, amb una costa agosarada i feréstec i una altra allargada i suau que ens regala peix i marisc. Una plana infinita que veu reneixer constants horts i camps i una muntanya intensament verda, fèrtil i una altra seca i agresta, prenyada de caça i de fruits silvestres. Tota aquesta complexitat és el que omple de riquesa, varietat i contrastos la nostra cuina.
La Cuina del Vent és el compendi de la gastronomia que es fa a l’ombra del mar i la muntanya, que neix de la tradició més arrelada als fogons i creix en matisos i l’avantguarda de l’alta gastronomia. El grup reuneix professionals i establiments d’alta qualitat i inicia el seu camí amb la voluntat de créixer, per tal de compartir i intercanviar coneixements, organitzant mostres, xerrades i seminaris que faran millorar la qualitat del servei i ens ajudaran a estrènyer els vincles entre la gent del nostre ofici.
La Cuina del Vent és un grup gastronòmic que compta amb el recolzament de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hosteleria de l’Alt Empordà i de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i està format per professionals de diferents branques de l’hostaleria, que amb l’objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, volen compartir i exportar arreu les arrels i la peculiar personalitat de l’Alt Empordà.
Els membres de la cuina del vent són:
José Gurillo Hotel Montecarlo Roses
Toni Gotanegra Hotel Terraza Roses
Xavier Sagristà Hotel Rest. Mas Pau Avinyonet
Jordi Castelló Restaurant l’Ou d’Or Figueres
Salvador i Elena Hotel Emporium Castelló d’Empúries
Rosina i Carles Rest. Antaviana Figueres
Roser Bronsoms Rest. Can Jeroni Figueres
Marc i Jordi Lladó Restaurant Hotel El Molí Pont de Molins
Joan Calsina Restaurant El Vaixell Llançà
Esmeralda Sol Rest. La Quadra SL Maçanet de Cabrenys
Agusti Planes Rest. Dynamic Figueres
Josep Ma Lloveras Josep Maria Lloveras Vilabertran
Joan Carles Alvarez Rest – Hotel La Fornal dels Ferrers Terrades
Jordi Rollan La Rectoria Espinavessa
Lourdes Folguera L’Oca Pintada Navata
Lluís Fernández Els Pescadors Llançà
Bernat Restaurant Dad Figueres