‘Mou-te amb salut, envolta’t de seguretat’, exposició itinerant als centres de la Fundació Salut Empordà

Fundació Salut Empordà

L'exposició ‘Mou-te amb salut, envolta’t de seguretat’ es troba actualment a Consultes Externes de l’Hospital de Figueres

Exposició que mostra consells de seguretat relacionats amb diferents àmbits de la vida quotidiana: des de com treure diners del caixer automàtic fins a què fer en cas d’urgència

Des d’ahir, 10 de gener, i fins al 21 de febrer la Fundació Salut Empordà (FSE) acull l’exposició itinerant ‘Mou-te amb salut, envolta’t de seguretat’, impulsada per la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Nou Barris, de Barcelona, i el Consorci de Salut i Social de Catalunya.
Aquesta mostra gratuïta consta de 9 plafons informatius que busquen ensenyar de manera pràctica i propera als usuaris com actuar i desenvolupar-se en el dia a dia amb el màxim de garanties de seguretat possibles. Sobretot es dirigeix a la gent gran però els continguts són de caràcter preventiu i també resulten interessants per a la resta de la població.

Els 9 plafons ofereixen consells entorn de la seguretat al domicili, al carrer, al comerç, al caixer i a l’oficina bancària. I es complementen amb continguts relacionats amb la salut: mobilitat segura, seguretat a la llar, ajuda a l’entorn i telèfons d’interès davant situacions d’urgència.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir el delicte, transmetre consells a la població i augmentar la percepció de seguretat de la gent gran, ajudant-los a mantenir una actitud activa davant els riscos i fomentant-los hàbits d’autoprotecció.

A partir d’avui, i en períodes de 15 dies, els 9 plafons que integren aquesta mostra es podran veure en els tres centres de la FSE: a Consultes Externes de l’Hospital de Figueres (del 10 al 24 de gener), a l’entrada del Centre Sociosanitari Bernat Jaume (del 24 de gener al 7 de febrer) i al CAP Moisès Broggi de l’Escala (del 7 al 21 de febrer).