Una multitud dona a Roses la benvinguda al Carter Reial

Arribada del Carter Reial a Roses

Diferents moments de l'arribada del Carter Reial, la cecavila i el campament reial

Per segon any consecutiu el Carter Reial va arribar a Roses per mar, on van ser rebut per una multitud de nens i nenes acompanyats del seus familiars

Arribada del Carter Reial a Roses
Diferents moments de l’arribada del Carter Reial, la cercavila i el campament reial

A les 5 de la tarda d’ahir dimecres va arribar el Carter Reial a Roses. I per segon any consecutiu ho va fer per mar a bord d’una barca, el qual, només trepitjar terra va ser rebut per l’alcalde en funcions, Juan M. Fernández, i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens en presència d’una multitud de nens i nenes que, acompanyats dels seus pares i familiars, van apropar-se fins al port per donar-li la benvinguda, desitjosos de conèixer-lo i poder donar-li la carta que havien escrit per als Reis Mags.

Tot seguit, l’emissari de Ses Majestats va pujar a un Cadillac per dirigir-se, acompanyat pel seu sèquit de patges i la banda de percussió Ociart, al campament reial, situat a la plaça General Prim.

La cercavila reial va sortir del port per agafar l’Avinguda de Rhode girar a l’Avda. Jaume i enllaçar a l’Avinguda Montserrat. En arribar a la plaça Llevant la comitiva va girar pel carrer Francesc Macià, agafant tot seguit el carrer Cristòfol Colom fins arribar a l’esmentada plaça General Prim, on hi era el campament reial.
Una cercavila que va ser seguida en tot el seu recorregut pels nens i nenes que van rebre al Carter Reial al port, “l’any passat va ser el primer cop que el Carter Reial va venir per mar i ja hi va haver molta mainada esperant-lo, i va ser un encert com s’ha demostrat enguany en que ha vingut molt gent, i el fet de muntar el campament reial a la plaça General Prim també va ser una bona idea, ja que també està a rebentar de gent, sent una manera més de dinamitzar, de donar vida al casc antic de Roses” va afirmar l’alcalde en funcions, Juan M. Fernández.
I la gent que va ser testimoni de l’arribada i la cercavila, i present al campament, va coincidir amb les paraules de Fernández, “l’any passat no vaig poder venir i el meu net em va dir que havia estat molt bé, i enguany hem vingut de corrents de Figueres corrents, perquès som de Figueres a veure l’arribada del Carter Reial, i de veritat ha estat fantàstic”, va afirmar l’àvia figuerenca Dolors Reixach.

El campament reial

El campament reial muntat a la plaça General Prim es composa d’una primera Jaima, on la mainada entra per a que els patges reials els segellin les cartes. A la segona és on són rebuts pel Carter Reial mentre els pares i mares aprofiten per fer les corresponents fotos de record. I en la tercera Jaima els nens i nenes dipositen la seva carta en una bústia gegant mentre un patge els donava un rebut conforme els Reis Mags la rebran de segur.

I tots aquells aquells nens i nenes que ahir no van poder fer entrega de la seva carta al Carter Reial ho podran fer avui de 17 a 10 hores passant pel campament reial que encara hi serà a la plaça General Prim.