Música clàssica al teatre de Roses amb el Cor de Cambra de la Diputació i la Ensemble Méridien Orquestra

Teatre Municipal de Roses

Músics del Cor de Cambra de la Diputació de Girona

El TMR instal·larà la petxina acústica per aquest concert del Cor de Cambra de la Diputació i  l’Ensemble Méridien d’aquest diumenge

Teatre Municipal de Roses
Músics del Cor de Cambra de la Diputació de Girona

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona i la Ensemble Méridien Orquestra oferiran al Teatre Municipal de Roses, aquest diumenge a les 18 hores, un concert amb obres de Dietrich Buxtehude, considerat, juntament amb Heinrich Schütz i Bach, el compositor alemany més destacat del seu temps. El concert tindrà lloc a les 18 h. Les entrades ja es poden adquirir anticipadament.

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona i la Ensemble Meridien Orquestra van ser les formacions encarregades d’oferir, l’any 2010, el Concert de Rams a la Basílica de Montserrat amb l’oratori Membra Jesu Nostri de Dietrich Buxtehude (1637-1707), compositor alemany que va produir una àmplia varietat de peces vocals i instrumentals. El seu estil va influir a molts compositors de l’època, inclòs Johann Sebastian Bach.

Petxina acústica
Amb motiu de la realització d’aquest concert, l’Ajuntament de Roses instal·larà la petxina acústica del Teatre Municipal per tal de garantir les millors condicions acústiques durant l’actuació.

La petxina de què disposa el TMR és desmuntable i es composa de nou panells perimetrals i un sostre dividit en tres parts, que formen una caixa de dotze metres d’amplada, vuit de fons i sis d’alt. La funció acústica de la petxina és doble: per un costat projecta el so a la sala evitant les pèrdues a través de la caixa escènica i per l’altra permet als intèrprets calibrar totes les tonalitats de la seva execució. El resultat és una millora considerable en la sonoritat de la sala, sobretot en els concerts de música clàssica de gran format.

Cor de la Diputació de Girona
El Cor de Cambra de la Diputació de Girona va néixer l’any 2003, amb la voluntat de treballar repertori tant a capella com amb orquestra amb un alt nivell d’exigència. Ha estat dirigit per Lluís Caballeria i Montserrat Meneses. En l’actualitat n’és el director Pablo Larraz. El seu repertori abasta des de la polifonia del Renaixement fins a obres contemporànies de jazz i musicals, juntament amb peces del gran repertori coral clàssic (Bach, Mozart, Bernstein, Poulenc…)

Al llarg de la seva trajectòria ha actuat en nombrosos festivals de música i de teatre de prestigi internacional i ha assumit propostes tant clàssiques com innovadores, com el Festival de Músiques Religioses de Girona o la Setmana de Música Religiosa de Perpinyà.

L’Ensemble Méridien
Creat el 2007 a Barcelona, l’Ensemble Méridien neix amb la voluntat d’interpretar la música dels segles XVII i XVIII des d’una vessant històrica, buscant amb els recursos del segle XX una aproximació a l’estil d’aquella època. Integrat per joves instrumentistes amb una àmplia experiència cambrística i orquestral, després de formar-se a Catalunya han ampliat la seva formació en el camp de la música antiga a Bèlgica, Holanda, Alemanya i Itàlia. Ha tocat en festivals i sales de concerts tant a nivell nacional com a nivell internacional.

Les entrades del concert, que tindrà lloc a les 18 hores del proper diumenge, tenen un preu de 12 euros i ja es poden adquirir anticipadament a les oficines de l’Ajuntament, Plaça de Catalunya, nº12, 2on pis pis, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.
El mateix dia de l’espectacle, les taquilles del Teatre Municipal obriran una hora abans de l’inici de la funció.

Descomptes: carnet de jubilat, Carnet Jove i carnet de la Biblioteca de Roses. Entrada gratuïta per a tots els menors de 16 anys (acompanyats per un adult) i per a les parelles lingüístiques de Roses.