Mes de paraules

Música Gospel a Roses per investigar sobre el càncer de colon

Concert benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer
The Gospel Viu Choir durant el concert celebrat al Teatre Municipal de Roses

The Gospel Viu Choir va oferir un concert a Roses a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer

Concert benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer
The Gospel Viu Choir durant el concert celebrat al Teatre Municipal de Roses

El cor The Gospel Viu Choir va ser l’encarregat enguany d’oferir el concert solidari de Nadal que cada any, i ja son tretze, se celebra al Teatre Municipal de Roses a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

I aquesta coral dirigida per Moises Sala va posar sobre l’escenari una proposta més arriscada, trepidant i innovadora sota el títol “Non Stop Gospel”, que va agradar, molt, als assistents que omplien de gom a gom la sala teatral.

The Gospel Viu Choir és una formació que amb l’espectacle ofert diumenge va obrir una nova etapa en la seva carrera musical que es caracteritza per donar al gospel un ritme més intens, on el funk és més electritzant i potent.
I diumenge, “Non Stop Gospel” va expressar un cúmul d’emocions que els músics van saber posar a flor de pell a l’espectador, el qual va formar part del propi espectacle.

Melodies agosarades, harmonies contundents, noves tendències estètiques i ritmes colpidors van tocar la fibra, el sentiments del respectable. Un concert de gospel divers, atractiu i en consonància amb l’ocasió: la solidaritat envers els malalts i familiars de càncer.

Sí, solidaritat, perquè la Fundació Roses contra el Càncer atorga una beca bianual de 20.000 euros a l’Institut Oncològic de Girona, l’ICO. Una beca que cada dos anys es destina a la investigació d’un tumor diferent, la qual es destina a un projecte diferent.

“L’any passat vam donar 10.000 euros per investigar el càncer de l’aparell digestiu, més aviat el càncer de colon. Un treball que porten a terme els doctors Queralt, Menéndez i Brunet. I enguany els beneficis d’aquest concert també aniran a parar a aquest treball d’investigació”, va assenyalar la presidenta de la Fundació, Pilar Serra, la qual va destacar que “les investigacions de l’ICO ha donat mols avenços per a que la malaltia del càncer acabi sent una malaltia com a qualsevol altre, és a dir, que amb tractaments el malalt tingui una vida plena, de qualitat. És el que intentem ajudar a que això acabi passant, des d’una entitat petita com la Fundació, gràcies a l’ajuda de tots vosaltres i els nostres patrocinadors”.

Concert benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer
Els músics i el públic en una imatge final del concert

El doctor Queralt, present a l’escenari amb Pilar Serra i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, després d’agrair molt sincerament “l’esforç que fa la Fundació i els habitants de Roses en ajudar a la investigació del càncer”, va explicar que “l’estudi que estem realitzant gràcies a la vostra ajuda és analitzar perquè uns trets genètics responen d’una manera tant diferent al mateix tipus de tumor, és a dir, uns trets genètics que tenen el mateix pronòstic i en canvi responen de manera totalment oposada al tractament perquè han fet una mutació. El projecte per tant, va concloure el doctor, “és esbrinar perquè aquests trets genètics actuen diferent, i després, quines estratègies hem de seguir amb aquells pacient que pateixen la mutació. Un estudi, però que es troba en una fase preliminar i que esperem l’any vinent donar resultats”.

L’alcaldessa va tancar els parlaments que van donar pas a l’actuació musical lloant la tasca que fa la Fundació Roses contra el Càncer assenyalant que “si una cosa distingeix a aquesta entitat és quan estàs malalt, i el fet que quan estàs malalt o ets un familiar, és molt senzill, saps que hi ha algú a l’altra banda i que t’escolta, per això tenim el teatre ple. Ple com en totes les iniciatives que organitza la Fundació”.