La música a l’aire lliure torna a Empúries amb la segona edició del cicle de concerts al Fòrum Romà

Empúries. Concerts al Fòrum Romà

Andrea Motis & Joan Chamorro Group actuant a la Ciutadella de Roses a l'estiu de 2012 / Foto: arxiu

Després del seu gran èxit internacional, Txarango visita Empúries en una de les seves poques actuacions a Catalunya

Concerts al Fòrum Romà d'Empúries
Andrea Motis & Joan Chamorro Group actuant a la Ciutadella de Roses a l’estiu de 2012 / Foto: arxiu

La música a l’aire lliure torna a Empúries durant dos caps de setmana amb la segona edició del cicle de concerts “EMPÚRIES. Concerts al Fòrum Romà”. D’aquesta manera es consolida la proposta musical d’estiu al conjunt arqueològic d’Empúries, una de les zones de major interès cultural de Catalunya i un espai únic on aquest estiu conflueixen patrimoni cultural, música i Mediterrani.

El cicle de concerts, que es va iniciar l’estiu passat amb les actuacions de Love of Lesbian, Blaumut i Coriolà, amplia enguany la programació amb artistes de primera fila com Adrià Puntí, Calexico, Andrea Motis & Joan Chamorro i els populars Txarango, i amb les noves veus del panorama musical català com Núria Graham Germà Negre i Ferran Palau.

PROGRAMA

Divendres 14 d’agost

Adrià Puntí torna a escena amb “BAND BANG BANG”, una proposta alternativa que trenca un silenci discogràfic de deu anys i amb la qual el públic d’Empúries podrà gaudir de les seves noves cançons. Amb aquest espectacle, Puntí recupera la seva figura teatral, que serà el fil conductor d’un repertori que també repassarà i revisitarà les cançons que l’han acompanyat durant tota la seva carrera.

Dissabte 15 d’agost

Núria Graham serà l’encarregada d’obrir la nit amb el seu primer treball discogràfic Bird eyes, un treball que s’endinsa en un marc compositiu i interpretatiu propi.

Arribats de la seva gira europea, els nord-americans Calexico, de Tucson (Arizona), porten a Empúries el folk indie del seu darrer treball discogràfic Edge of the Sun. La banda, formada per Joey Burns i John Convertino, han creuat barreres musicals adoptant multitud d’estils i uns sons molt específics, marca de la casa. Calexico actua únicament a Empúries després del seu pas pel festival Sonorama de Ribera del Duero

Dissabte 22 d’agost

Andrea Motis & Joan Chamorro Group oferiran el seu poderós directe al Fòrum romà després d’haver passat pels festivals de Lieja, Niça, i d’una gira per Japó. Després de cinc anys, la banda és considerada la revelació del jazz català i ha esdevingut un referent musical en el seu àmbit.

Ferran Palau, una de les altres veus emergents catalanes, arriba amb el seu segon treball discogràfic en solitari, Santa Ferida, després del seu debut al marge del grup Anímic amb L’aigua del rierol (2012).

Diumenge 23 d’agost

Germà Negre, la gran revelació de la música catalana, seran els encarregats d’obrir el doble concert amb el seu primer disc Els àngels fan torrades, un treball que aposta per les cançons populars festives, passades pel folk més ballable i el reggae més encès, que ha seduït públic i programadors de tots els Països Catalans.

L’energia i el so inconfusible de Txarango posarà punt i final al concerts al Fòrum Romà d’Empúries. Els tons intensos del reggae, dub i latin compartiran espai amb colors vius d’arrel mediterrània. Es tracta d’una de les poques actuacions que el grup està fent a Catalunya, i ja té totes les entrades venudes.