Nacho Armillas guanya a Roses la 2ª prova del Campionat d’Europa d’Aquabike i es posa líder de la general

Nacho Armillas

Nacho Armillas, campió d'Europa d'Aquabike en GP2

El pilot del GEN Roses, s’imposa a les dues categories en les que va participar, GP1 i GP2

Nacho Armillas
Nacho Armillas a dalt del podi com a guanyador de la 2ª prova del campionat d’Europa d’Aquabike celebrada a Roses

Nacho Armillas va arribar a Roses per disputar la segona prova del campionat d’Europa d’Aquabike disposat a oblidar la primera que es va disputar a Croàcia, en la que no va tenir gaire sort a causa de les penalitzacions i les males sortides que va realitzar. I la millor manera d’oblidar era guanyar a Roses, on habitualment entrena. I ho va aconseguir a l’imposar-se en les dues categories en les que hi participa.

En GP1, considerada la F1 de les motos d’aigua va guanyar la dues mànigues aconseguint 50 punts que el posen al capdavant de la classificació general. “Sabia que si marcava el meu ritme, i no perdia la concentració en cap moment, podria aconseguir la victòria, tot i que la meva moto ahir (per dissabte) anava molt millor que va avui”, va afirmar Nacho Armillas al final de la prova.

I en GP2, dissabte va quedar en segona posició en la primera màniga darrera Raphael Maurin, i ahir diumenge va guanyar la segona per davant del propi Maurin. Tots dos van quedar empatats a punts, 45, però el reglament dóna com a guanyador, en cas d’empat, al que aconsegueix la victòria en la 2ª màniga.

Així doncs, Armillas va ser profeta en la seva terra triomfant en GP1 i GP2. Unes victòries que el situen com a líder de la general de l’europeu en totes dues categories. Un liderat que espera mantenir fins al final del campionat, tot i que “encara queden proves per disputar-se i l’any passat vaig arribar líder del campionat a la darrera prova, i el vaig perdre quan a falta de tres corbes per guanyar-lo se’n em va parar la moto”.

La tercera prova del campionat d’Europa d’Aquabike es disputarà a Portugal el proper mes de juliol, on Armillas continuarà amb el seu objectiu de no baixar del podi si vol mantenir les seves aspiracions de conquerir el campionat.

Un mundial d’Aquabike a Roses

Nacho Armillas
Nacho Armillas amb el trofeu de campió

El president del GEN Roses, Josep Mª Isern, va valorar molt positivament l’organització d’aquest europeu de motos d’aigua “on molts del participants ens diuen que perquè no ens atrevim a organitzar un mundial i els contestem perquè és molt car i ara per ara no poder assumir el seu cost”, va afirmar tot i que va deixar la porta oberta a l’organització d’un mundial ja que “si ens deixen fer-ho gratis podem començar a parlar, perquè Roses és un lloc molt adient per acollir competicions nàutiques d’alt nivell”.

El GEN Roses acollirà l’organitació, el proper 12 de juliol, la tercera prova de la Lliga Catalana de Llagut.