El Nadal arribarà a Roses el 5 de desembre amb l’encesa de les llums

Encesa de llums de Nadal de Roses

Nens i nenes de Roses van ser testimonis de l'encesa de llums de Nadal de l'any passat

Roses portarà a terme el proper dimarts, 5 de desembre, l’encesa de llums de Nadal que es farà a la rotonda de l’estació d’autobusos

Encesa de llums de Nadal de Roses
Nens i nenes de Roses van ser testimonis de l’encesa de llums de Nadal de l’any passat

Més de 300 figures i milers de metres de fil lluminós instal·lats a urbanitzacions, moll comercial, platja de la Punta, un total de 29 carrers de la vila, 9 rotondes i als edificis de l’església, ajuntament, mercat municipal, teatre, policia local i biblioteca, posaran llum al Nadal de Roses.

I el proper dimarts, 5 de desembre, tindrà lloc a Roses l’encesa de la il·luminació nadalenca que l’empresa municipal Rosersa ha instal·lat a la població des del passat mes d’octubre a 56 diferents espais de la Vila.

La cita és a les 17 hores, a l’esplanada de l’estació d’autobusos, on hi haurà una cantada de nadales que donarà pas a l’acte d’encesa, que posarà llum al Nadal rosinc.

El consistori ha destinat enguany 25.000 € a la compra i lloguer de nova lluminària amb sistema led (figures 3D, cortines lluminoses per envoltar arbres i palmeres, etc). Amb la compra realitzada es completa la inversió feta l’any 2009, en què el consistori va renovar el 75% de les antigues figures que funcionaven amb bombetes convencionals per nous models led. El 25% restant s’ha anat canviant gradualment durant els anys posteriors, de manera que actualment quasi la totalitat d’enllumenat nadalenc de Roses és ja de baix consum, fet que suposa un estalvi d’un 80% en el consum d’energia respecte a les anteriors lluminàries.

La il·luminació nadalenca a Roses funcionarà entre el 5 de desembre i el 7 de gener, en horari de 5:30 de la tarda fins a l’1 de la matinada.