Narcís Costa inaugura a Roses la seva darrera obra, Construir

'Construir', de Narcís Costa
Narcís Costa amb una de les obres que composen l'exposició 'Construir'

El vestíbul del Teatre Municipal de Roses acull l’última obra escultòrica de l’artista rosinc, Narcís Costa

Construir, de Narcís Costa
Narcís Costa amb una de les obres que composen l’exposició Construir

Amb l’exposició d’escultures Ras-le-bol, inaugurada ara fa dos anys, l’artista rosinc Narcís Costa va voler “posar en evidència una violència gratuïta, posar en ridícul la violència gratuïta”.
I dos anys després, concretament aquest divendres passat, Costa va inaugurar al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, la mostra Construir, que va començar a crear tots just després de Ras-le-bol, i en la que el visitant troba una desena d’obres escultòriques, que són “una sèrie de reptes que em vaig plantejar de fer unes coses simples, concretes, que poden ser molt properes a l’espectador, com poden ser un pa, una ploma o un lliri, però realitzades amb una tècnica complicada que fa sortit la seva qualitat i el desig de tocar i acaronar les obres”, va manifestar Narcís Costa.

Un mostra que porta per títol Construir “perquè construir és gaudir treballant, perquè construir defuig de crear del no res i aquesta mostra és un intent de reivindicar l’ofici fent unes obres simples que són maques, per això, per la seva senzillesa”, va afirmar l’artista durant la inauguració de Construir, que va conduir l’assessor cultural Toni Martínez acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Construir es pot visitar els divendres, dissabtes i diumenges en horari de 17 a 20 hores i romandrà al vestíbul del Teatre Municipal de Roses fins al 31 de març.

Narcís Costa

Narcís Costa va néixer a Girona l’any 1949. Ve d’una família de fusters i tot i que va formar-se en el disseny gràfic, desenvolupant posteriorment la seva vessant artística en el camp del volum i l’escultura.
Va iniciar la seva trajectòria artística a l’Escola Eina de Barcelona i la va consolidar a París, a l’École de Beaux Arts. La seva primera exposició va ser a la galeria La Gàbia de Girona, l’any 1972.

A partir dels anys vuitanta, i fins avui, ha exposat periòdicament en galeries, sales públiques i museus de Roses, Cadaqués, Figueres, Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Tossa de Mar, Banyoles, Anglès, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Thuir i Sabadell entre altres. Paral·lelament, ha participat en diverses edicions de la Mostra d’Art Contemporani de Garriguella, ArtExpo de Barcelona i en nombroses iniciatives en l’àmbit català i també a Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Cahors (França)

Té obra pública a les ciutats de Figueres, Roses (Ziggurat), Castelló d’Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat. Hi ha obra seva al Museu de l’Empordà de Figueres, al Museu d’Art de Girona, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, a l’Ajuntament i al Teatre Municipal de Roses i a nombroses col·leccions particulars.