Narcís Costa inaugura una exposició a Ca l’Anita amb obres ‘Inèdites a Roses’

'Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa'

Narcís Costa amb una de les escultures 'Inèdites a Roses'

18 escultures presenta per primer cop l’artista rosinc Narcís Costa a casa seva, Roses

'Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa'
Narcís Costa amb una de les escultures ‘Inèdites a Roses’

“Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa”, és l’exposició que es va inaugurar dissabte a Ca l’Anita, una mostra que “és la primera que comencem amb un artista local i amb una sèrie d’escultures que mai han estat imposades a Roses”, va dir l’alcaldessa de Roses durant la inauguració, i que fent referència al títol de l’exposició va remarcar que “per tant és inèdit per ell les obres que presenta i inèdit per nosaltres a l’iniciar les exposicions amb un artista de casa”.

Narcís Costa, però, va reconèixer que durant el muntatge de la mostra un treballador de la brigada municipalem va dir que hi havia dues escultures que ja les havia exposades, i és veritat, al 2011 durant al mostra del CRAC que es va fer a la Ciutadella”.

“Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa”, és un conjunt de 18 peces realitzades amb fusta, ferro i ferro colat i creades entre els anys 2005 i 2013. Les 18 escultures es divideixen en 4 sèries:

  • “…I sobretot rínxols” estableix un diàleg entre l’espectador i les formes, un joc entre la matèria i el buit.
  • “Sense cap motiu aparent”, sorgit com a conseqüència i contrapunt de l’anterior i on les escultures responen a l’exercici de treballar la peça sense cap idea preconcebuda, si més no, aparentment.
  • “Laberints” i “Tot fent camí” , són dues part molt lligades concebudes gairebé com a variació l’una de l’altra. Són escultures on l’espai tridimensional es crea a partir del moviment de la mirada del propi espectador que ressegueix, gairebé de manera involuntària, el camí traçat.

En definitiva, el que es pot trobar el públic que visiti aquesta exposició “es una sèrie d’escultures en estat pur, i si vol, i ho busca, pot trobar un interès per l’escultura i per l’art, és a dir, en una cultura per les dues dimensions en la que vivim actualment, hi ha un desconeixement, un incultura total, de les tres dimensions, i amb aquest exposició vull desvetllar una mica d’interès per les tres dimensions”, va afirmar l’artista.

Narcís Costa, segons els comentaris que feien els presents a la sala fa una escultures “de molta qualitat”, però també és un home sense pells a la llengua, com així ho va demostrar a l’assegurar que “per mi ha estat un gran sorpresa veure gent interessada en la meva obra perquè, francament, estic una mica tip del desinterès total que la gent té, per costum, envers l’art”. L’artista rosinc es va mostrar content, d’altra banda, per contribuir “a revitalitzar aquest espai de Ca l’Anita, i a veure si aconseguim, de mica en mica que sigui un espai de cultura i art”.

En aquest sentit el regidor de Cultura, Francesc Giner, es va mostrar “molt satisfet per inaugurar aquesta sala amb el cicle d’exposicions que volem fer, sí que es veritat que s’havien fet exposicions abans, però ara el nou equip de govern tenim la intenció d’activar la sala d’exposicions de Ca l’Anita amb artistes locals i forans de renom”, avançant que, de moment és l’ús que se li donarà a aquest equipament.

“Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa” romandrà a Ca l’Anita fins al 6 de setembre, amb horari de 18 a 21 hores tots els dies de la setmana, i dissabtes i diumenges de 12 a 14 hores.