Narcís Costa torna a exposar a Roses per ensenyar la seva nova obra

Ras-le-bol, de Narcís Costa
Una de les escultures de 'Ras-le-bol'

Una nova exposició sota el títol ‘Ras-le-bol’ de Narcís Costa parla dels efectes de la força sobre la matèria

Ras-le-bol, de Narcís Costa
Una de les escultures de ‘Ras-le-bol’

Al 2012 Narcís Costa va exposar a la Ciutadella la seva obra “Des equilibris-Històries d’un stand-by”.
Tres anys després, al 2015, a la sala cultural de Ca l’Anita va inaugurar la mostra “Inèdites a Roses. Escultures de Narcís Costa”.

I aquest dissabte, 8 d’abril, a les 20 hores, l’artista nascut a Girona l’any 1949 i resident a Roses inaugurarà, també a Ca l’Anita,  l’exposició ‘Ras-le-bol’. Mostra que en la que Costa, a través d’una sèrie d’escultures, parla de l’agressió, de la imposició i del buit que deixa tot acte de força en la matèria.

La presentació d’aquesta exposició anirà a càrrec de Cristina Masanés, que ha destacat de ‘Ras-le-bol’ que “els cossos que aplega la sèrie Ras-le-bol convoquen els efectes d’un gest, són testimoni d’una agressió. Una agressió física i tangible que canvia, d’una manera definitiva, l’estat de la matèria. L’escultor ha deixat que la força actués tota sola per recollir-ne, tot seguit, els seus efectes: la matèria ferida. ‘Ras-le-bol’ constata un límit, el del “ja n’hi ha prou”.

Narcís Costa

Narcís Costa va néixer a Girona l’any 1949. Ve d’una família de fusters i tot i que va formar-se en el disseny gràfic, desenvolupant posteriorment la seva vessant artística en el camp del volum i l’escultura.
Va iniciar la seva trajectòria artística a l’Escola Eina de Barcelona i la va consolidar a París, a l’École de Beaux Arts. La seva primera exposició va ser a la galeria La Gàbia de Girona, l’any 1972.

A partir dels anys vuitanta, i fins avui, ha exposat periòdicament en galeries, sales públiques i museus de Roses, Cadaqués, Figueres, Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Tossa de Mar, Banyoles, Anglès, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Thuir i Sabadell entre altres. Paral·lelament, ha participat en diverses edicions de la Mostra d’Art Contemporani de Garriguella, ArtExpo de Barcelona i en nombroses iniciatives en l’àmbit català i també a Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Cahors (França).

Té obra pública a les ciutats de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat. Hi ha obra seva al Museu de l’Empordà de Figueres, al Museu d’Art de Girona, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, a l’Ajuntament i al Teatre Municipal de Roses i a nombroses col·leccions particulars.

Dies i horari de visites:

Ras-le-bol, de Narcís Costa es pot visitar des del 8 d’abril fins al 7 de maig, a la sala d’exposicions Ca l’Anita els divendres de 17 a 20 hores; i els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores.