La natació també es solidària a Roses a favor de la Fundació Josep Carreras

Piscina de Roses

La Piscina de Roses acull el primer Repte de Natació 50 x 100 per recaptar diners a benefici de la Fundació Josep Carreras

Piscina de RosesL’atletisme amb la Cursa de la Dona, la música amb el Concert Benèfic de Nadal de la Fundació Roses contra el Càncer, els espectacles dels festivals pro Guinea Conakry i la Síndrome de Moebius són activitats solidàries que se celebren a Roses a benefici d’una causa.

I en aquest àmbit de solidaritat entrarà demà, també, la natació de la mà del rosinc Paco Abarca, esportista amant de la natació, disciplina que pràctica des de ben jove i que l’any passat va aconseguir el repte de creuar nedant l’Estret de Gibraltar. “Volia fer alguna cosa relacionada amb la natació, que l’esport que m’agrada i donar així una mica de dinamisme a la piscina de Roses, en el sentit que fora d’ella s’organitzen moltes altres activitats, i ja que ho feia donar-li un caire solidari”,ha manifestat Abarca.

I per això, en Paco es va posar en contacte amb l’Alfons Gómez, un altre rosinc impulsor de l’espectacle d’humor “Un somriure per la leucèmia” en favor de la Fundació Josep Carreras. “Sí, vaig parlar amb l’Alfons i li vaig comentar, li va agradar, i llavors, a través de l’Associació Wendys organitzem el ‘Repte de Natació 50 x 100 de natació”, ha explicat el nedador.

Així demà dissabte, es durà a terme el primer “Repte de Natació 50 x 100”, que consisteix en un entrenament en què cada participant ha de nedar 50 sèries de 100 metres. El repte, organitzat per la Wendys amb la col·laboració de la Piscina de Roses, donarà els ingressos recollits amb les inscripcions a benefici de la Fundació Josep Carreras.

Unes inscripcions que ja estan completes, “sí, són gairebé uns 30 nedadors, ja que no podem encabir més per la disponibilitat de la piscina”, ha dit Paco Abarca. Nedadors que han fet un donatiu de 10 euros en favor de la Fundació Josep Carreras.

El repte 50 x 100 consisteix en un entrenament en el qual els participants han de nedar 50 sèries de 100 metres, escollint entre 4 possibles nivells que cada nedador tria a l’hora de fer la inscripció en funció del ritme d’entrenament que vulgui seguir:

  • Grup 1: sortint cada 105 segons
  • Grup 2: sortint cada 120 segons
  • Grup 3: sortint cada 135 segons
  • Grup 4: sortint cada 150 segons

En cap cas es tracta d’una competició, sinó d’assolir el repte aguantant el ritme d’entrenament. Cal remarcar que l’organització disposarà d’un controlador a cada nivell, que serà qui donarà la sortida a cada sèrie, i que a la meitat del repte es farà un descans de 10 minuts per hidratar-se, menjar…

L’accés als vestidors serà a les 10.45 hores, les instruccions i la distribució dels grups es durà a terme a les 11 hores i el començament del repte està previst per a les 11.15 hores.

L’impulsor d’aquest repte de natació ha avançat que “si surt bé i té èxit l’any vinent es farà a benefici d’una altra causa”.