Navata celebrarà el 31 de desembre la segona edició de la Sant Silvestre Navatenca

II Sant Silvestre Navatenca

La Sant Silvestre Navatenca tindrà dos recorreguts, un curt de 3 km i un altre més llarg de 7,5

II Sant Silvestre NavatencaLa Sant Silvestre Navatenca viurà l’últim dia de l’any, 31 de desembre, la seva segona edició. Organitzada pels Guixaires de Navata amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Restaurant Can Janot, el Supermercat Suma Montgat i l’atleta rosinc establert a la població, Juan Diego Martín, més conegut com “l’Expresso de Navata”, aquesta carrera atlètica típica per acomiadar l’any tindrà enguany un caire solidari, ja que el donatiu per participar, 2 €, anirà a benefici del Centre de Lleure el Dofí.

L’hora de la cursa de la Sant Silvestre Navatenca està prevista a les 6 de la tarda des de l’Era de l’Obra, indret des d’on es donarà la sortida amb dos recorreguts, un de més curt de 3 km, i un altra d’una distància de 7,5 quilòmetres de llargària.

Xocolatada per a tothom i porta la teva coca casolana per guanyar un premi

Cal destacar que tots els participants podran, a banda de baixar els quilos acumulats durant aquests dies de grans àpats, poder tornar a pujar amb una xocolatada que oferirà l’organització. A més, entre totes les persones que portin una coca casolana optaran a un premi si la seva resulta escollida com la millor.

Per poder participar només cal estar a l’Era de l’Obra de Navata una hora abans que es doni la sortida d’aquesta segona Sant Silvestre Navatenca.

La cursa de Sant Silvestre

La cursa de Sant Silvestre és el nom amb el qual es coneixen les diferents carreres atlètiques de caràcter popular que es disputen anualment el 31 de desembre (dia de sant Silvestre segons el santoral catòlic) en diferents llocs del món, tot i que ocasionalment, algunes d’aquestes carreres es disputen els dies previs al 31 de desembre.

La primera carrera de Sant Silvestre que es va celebrar va ser la de São Paulo l’any 1925 (en portuguès, Correguda de São Silvestre). Va ser iniciativa del periodista del diari A Gazeta, Cásper Líbero, qui va crear una carrera nocturna inspirada en una altra que se celebrava a París, la nit d’Any Nou, en la qual els participants portaven torxes. La primera Carrera Internacional de Sant Silvestre de São Paulo va començar a les 23.40 hores del 31 de desembre de 1925 i va acabar la matinada de l’1 de gener de 1926. En l’actualitat, aquesta carrera brasilera segueix sent considerada la més popular internacionalment. A tot el món es disputen anualment centenars de la carreres l’últim dia de l’any, com la Correguda de São Silvestre a Porto, Portugal, la BOclassic a Bozen, Itàlia o la Sant Silvestre Vallecana, a Madrid, Espanya. Milers corren a Guatemala des de 1957 amb la particularitat que hi ha premis per disfresses.