Neix a Roses l’Associació Marones en suport de l’alletament matern a l’Alt Empordà

Associació Marones de Roses

Reunió de l’Associació Marones de Roses en una aula de Ca l'Anita

Entitat impulsada per tres mares de Roses, Mari Expósito, Victòria Moreno i Laura Casas en veure la necessitat de disposar d’informació sobre la lactància materna i la criança

Associació Marones de Roses
Reunió de l’Associació Marones de Roses en una aula de Ca l’Anita

Mari Expósito com  assessora de lactància, Victòria Moreno i Laura Casas, totes tres mares experimentades de Roses i amb formació específica van decidir, ara fa un mes, crear l’Associació Marones, amb l’objectiu de ser un punt de trobada per a les mares que donen el pit als seus fills i que vulguin resoldre dubtes i/o compartir experiències.

“Davant la dificultat que té actualment una dona, que acaba de donar a llum, per tenir informació sobre l’alletament matern i la criança vam decidir crear aquesta associació o punt de trobada per ajudar-nos mútuament les dones”, ha explicat Mari Expósito.

Una ajuda mútua que consisteix en compartir sensacions, experiències i problemes que es troben en el dia a dia respecte a la criança dels seus fills, i ho fan “en les reunions que realitzem el primer i tercer dimecres de cada mes, de 6 de la tarda fins a les 19:15, en un aula de Ca l’Anita que ens ha cedit l’Ajuntament de Roses, i a part de resoldre els dubtes que poden sorgir, es tracta també de conscienciar sobra la importància de la lactància materna, tant a nivell d’alimentació del nadó com de la seva salut futura”, ha afirmat Expósito, la qual assegura que avui dia hi ha molt poca informació sobre l’alletament, “perquè vas al metge i no saben donar-te una solució si sorgeix algun problema, i el que et diuen és que l’has de deslletar, i la solució no és aquesta perquè de vegades està, simplement, en fer l’alletament amb el nadó en una altra postura”.

Actualment, l’Associació Marones compta amb les tres sòcies fundadores, i tot i que en la darrera reunió ja van assistir 10 mares i un pare, i l’assessora de lactància fa una crida “a totes les dones que vulguin que vinguin a les reunions perquè les mares quan ens arriba el moment de la criança no en sabem gaire, i si a més de tenir un company que ens ajuda i ens recolza, tenim mares que ens poden dir si ho estem fem bé o no, millor que millor” remarcant que “és important que vinguin quan estan embarassades perquè així tenen un primer contacte del què és l’alletament i la criança, que no és mai fàcil, tant si dones el pit com el biberó”.

Per batejar l’Associació les fundadores s’han inspirat en les paraules “mar”, “mare” i “ones”. “Mare” perquè és un grup de mares, i “mar” i “ones” pel fet d’estar en una població costanera. I la unió d’aquest dos mots dona el resultat de  ‘marones’, que alhora és un derivat carinyòs de mare. Així mateix, el seu logo és una sirena alletant a un nadó, ja que la geganta de Roses és una sirena.