Mes de paraules

Neix Contraban, la Fira de vins de l’Albera

Contraban serà el punt de trobada dels elaboradors de l’Albera amb l’objectiu d’enfortir els lligams  entre les vessants del nord i el sud d’aquest massís de l’Alt Empordà
Contraban, Fira de vins de l'Albera

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc a la localitat Alt empordanesa de Rabós d’Empordà la Fira Contraban. La primera al voltant del vi que té l’objectiu d’enfortir els lligams entre els elaboradors de l’Albera nord i l’Albera sud. Trobarem 12 viticultors elaboradors de petit format. Persones amb un fort lligam amb la terra que treballen i uns vins purs que reflecteixen la vinya que cultiven.

El diumenge 8 d’abril la fira estarà oberta de 11 a 19 hores i al llarg del dia els visitants podran degustar els vins dels 12 cellers, escoltar i ballar al ritme de la música dels 50’ i 60’ i gaudir de la gastronomia local amb la cuina de les àvies de Rabós i les seves receptes.

El dilluns 9 d’abril Contraban obrirà de 10 a 15 hores pel públic professional.
A l’agenda del dia hi consta una xerrada tècnica a càrrec d’Enric Bartra, tècnic d’INCAVI, investigador i enòleg que ens parlarà de la “Microbiologia en la elaboració dels vins de mínima intervenció”.
També se celebrarà una Taula Rodona al voltant dels vins de mínima d’intervenció que comptarà amb el següents experts:

  • Salvador Garcia-Arbós: gastrònom i periodista
  • Enric Bartra: tècnic INCAVI, investigador i enòleg
  • Anna Vicens: sommelier. Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers.
  • Roger Viusà: sommelier i restaurador a “Plaça del Vi 7”
  • Josep Mitjans Buxens: enòleg a Loxarel
  • Carme Casacuberta: llicenciada en Ciències Químiques i enòloga
  • Albert Costa: enòleg i copropietari de Vall Llach.

La fira de vins Contraban, organitzada per Jordi Esteve de Rim, Vins i Vinyes i Noemí Morales d’Atelier, Marketing & Events, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rabós, l’INCAVi el coto de caça “Els Rocs blancs”, tindrà lloc a la plaça del Pou Nou de Rabós.