Programa Reallotgem

Neix la Grossa de Cap d’Any, un sorteig extraordinari que repartirà més de 10,4 milions d’euros en premis

Els bitllets de la Grossa es podran adquirir en més de 25.000 establiments a Catalunya

Grossa Cap d'AnyLoteria de Catalunya llança un nou sorteig per a les festes de Nadal, la Grossa de Cap d’Any, els beneficis del qual serviran per reforçar econòmicament programes i serveis de prevenció destinats a infants i adolescents en situació de risc a Catalunya.

La Grossa de Cap d’Any posa a la venda 100.000 llibrets integrats per 30 bitllets de 5 euros cadascun, és a dir, que es comercialitzaran un total de 15 milions d’euros. A més, Loteria de Catalunya té reservats uns altres 100.000 bitllets que es posarien a la venda en cas que s’exhaurissin els primers emesos.

Loteria de Catalunya destinarà a premis el 70% del valor dels bitllets, fet que suposa repartir més de 10,44 milions d’euros. Els beneficis del sorteig es destinaran a programes per a infants i adolescents, en el marc de les mesures establertes en el Pacte Nacional per a la Infància.

Els bitllets compten amb les més avançades mesures de seguretat i amb un codi de barres que els fa identificables.

El sorteig es celebrarà al matí del dia de Cap d’any, el 31 de desembre, i serà retransmès per Televisió de Catalunya.

La campanya de publicitat, que emmarca la figura de La Grossa de cap d’Any en una de les tradicions catalanes, es difondrà pels mitjans de comunicació. La Grossa també estarà present a les xarxes socials i disposarà d’una pàgina web, un perfil a Twitter @lagrossacat, i una pàgina de Facebook www.facebook.com/lagrossacat.

20.000 euros per euro jugat  i hi haurà tres premis, el primer donarà 100.000 euros per cada bitllet de 5 euros

Hi haurà tres premis de primera categoria. El número de la Grossa estarà premiat amb 20.000 euros per euro jugat. El segon premi atorgarà 6.500 euros, i el tercer premi 3.000 euros.

Els bitllets de la Grossa de Cap d’Any es podran adquirir en els canals convencionals de Loteria de Catalunya, que integren gairebé 2.200 punts de venda. A més, hi haurà un total de 25.000 punts extra aportats per les associacions i fundacions del sector del comerç de Catalunya i altres centres comercials.

Loteria de Catalunya ha signat, de moment, acords per a la venda de bitllets de la Grossa de Cap d’Any amb:

  •     Agrupament  de Botiguers i Comerciants de Catalunya
  •     Associació de Mercats Municipals de Catalunya
  •      Confederació de Comerç de Catalunya
  •     Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (Cat Dis): Caprabo, Condis, Sorli i Superservis
  •      Bon Preu
  •      Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona
  •      Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província
  •      Central de serveis als expenedors de tabac, timbres i loteries
  •     Comercial de serveis i assessorament per establiment

Aquests acords possibilitaran que tothom qui vulgui comprar un bitllet tingui al seu abast un punt de venda el més proper possible. A més, la pàgina web de Loteria de Catalunya incorporarà un localitzador de números de la Grossa. www.loteriadecatalunya.cat

21 anys finançant accions socials

Grossa Cap d'AnyDes de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a accions i programes de caire social, fet que ha suposat una inversió de més de 220 milions d’euros.

En els darrers tres anys, el Departament de Benestar Social i Família ha rebut de part de Loteria de Catalunya un total de 32,4 milions d’euros que s’han destinat, entre d’altres, als següents projectes:

  •      Remodelació de la residència de gent gran de Sant Llorenç Savall (fase II)
  •      Equipament nova residència i centre de dia de gent gran Reus-Roger de Llúria
  •     Adequació residència i centre de dia de gent gran Montblanc (fase I)
  •       Construcció de la residència i centre de dia de gent gran Mercat del Guinardó (Barcelona)
  •      Construcció de la Residència i centre de dia de gent gran Alchemika (Barcelona)
  •      Construcció de la residència i centre de dia per a persones amb discapacitats Tres Pins (Barcelona)
  •       Reconversió i remodelació de la Residència de gent gran Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet
  •       Obres adequació nou Centre Residencial d’Acció Educativa Urrutia (Barcelona)
  •     Obres adequació nou Centre Residencial d’Acció Educativa El Calamot (Cornellà de Llobregat)
  •   Funcionament de cases d’infants i centres residencials d’Acció Educativa d’infància i adolescència

Els beneficis es destinaran a reforçar programes i serveis de prevenció destinats als infants i adolescents en situació de risc a Catalunya

Els ingressos obtinguts a través dels beneficis de la Grossa de Cap d’Any es destinaran a reforçar el finançament de programes i serveis de prevenció destinats a la infància en risc a Catalunya. Aquesta decisió s’emmarca en el Pacte per a la Infància a Catalunya, signat el passat 19 de juliol per una setantena d’entitats, agents socials i econòmics, institucions i partits polítics catalans amb l’objectiu de situar la infància i l’adolescència en el centre de les polítiques del país.

Aquest acord estratègic té entre els seus objectius:

  •     Substituir els models d’intervenció centrats en el risc per models de prevenció, promoció i participació.
  •    Prioritzar i garantir un desenvolupament integral per als infants dins del seu entorn familiar
  •        Millorar la detecció en les fases inicials o implementar polítiques preventives i proactives que garanteixin el desenvolupament de l’infant en el seu medi, en un entorn socioafectiu segur, capaç de cobrir les seves necessitats.

El Departament de Benestar Social i Família també aposta per l’impuls de programes específics com els Centres Oberts, un recurs diürn, totalment gratuït, que complementa l’escola i on els menors en situació de vulnerabilitat tenen accés a l’alimentació bàsica en cas de necessitats. Els usuaris reben suport assistencial, formatiu i estimulatiu i poden compensar deficiències socioeducatives. També se’ls potencia el desenvolupament de la personalitat, la socialització i l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo. Aquest 2013, Benestar Social i Família ha destinat a aquest recurs un total de 6,5 milions d’euros.

Per la seva banda, la DGAIA impulsa serveis preventius que impliquen un major treball amb les famílies com ara les Cases d’Infants. En els darrers dos anys, el Departament ha creat al voltant de 100 places i preveu obrir tres noves Cases d’Infants.

Així mateix, al gener de 2011 es va posar en marxa una prestació mensual per a menors d’edat en situació de risc vinculada a un compromís socioeducatiu de la família, per a famílies que tinguin uns ingressos inferiors a l’indicador de renda de suficiència. Aquest programa pretén evitar que el nen o la nena hagin d’abandonar el nucli familiar per problemes econòmics.

La DGAIA, a més, destina més de 10 milions d’euros anuals a donar suport econòmic als familiars que es fan càrrec de menors d’edat quan els seus pares no compleixen adequadament amb les seves responsabilitats.

Així doncs, els diners de Loteria de Catalunya serviran per reforçar totes aquestes polítiques d’ajut a la infància del nostre país.