Neix la marca Costa Brava Yacht Ports per promoure els ports gironins entre la indústria nàutica de grans eslores

Costa Brava Yacht Ports
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, al costat del president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, durant la presentació de Costa Brava Yacht Ports

La presentació d’aquest nou projecte, que respon a la demanda del sector nàutic i l’optimització dels espais portuaris per atreure un nou perfil de turista a la Costa Brava, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

Costa Brava Yacht Ports
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, al costat del president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, durant la presentació de Costa Brava Yacht Ports

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va presentar el passat dimecres, 11 d’octubre, al Saló Nàutic Internacional de Barcelona la marca Costa Brava Yacht Ports per promoure els ports gironins i la Costa Brava a la indústria nàutica de grans eslores. Font va valorar el projecte en positiu perquè, segons va dir  “dóna noves oportunitats econòmiques i de promoció turística aprofitant les infraestructures portuàries”.

En aquest acte Ricard Font va  estat acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el regidor de turisme i desenvolupament econòmic de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig; la regidora de gestió costanera i platges de Torroella de Montgrí, Sílvia Comas; el conseller del Patronat de Turisme Girona Costa Brava Girona, Xavier Ribera, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

El projecte Costa Brava Yacht Ports és una iniciativa dels sectors públic i privat  per diversificar les activitats portuàries i sumar esforços per captar i atreure el mercat dels iots a la costa gironina. Font va voler destacar la importància d’aquesta iniciativa en assenyalar que “ara podem atreure un mercat potencial perquè existeix un producte darrere i unes infraestructures de qualitat”. Formen part del projecte i la marca: Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Roses, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Pel que fa a l’impacte econòmic d’aquesta activitat, el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va comentar que segons dades del sector “es calcula que un megaiot es gasta anualment un 10% del valor del vaixell en manteniment”, i va posar com a exemple un vaixell de 30 metres d’eslora, el qual “fa una despesa d’entre 1.000 i 2.000 euros per dia, ocupa directament entre tres i cinc persones i genera ocupació indirecta amb els serveis que demana a la destinació”.

Fomentar la demanda del sector

La marca Costa Brava Yacht Ports neix després de la bona experiència de col·laboració institucional establerta amb la marca Costa Brava Cruise Ports, endegada l’any 2012. L’actual projecte forma part d’un acord de col·laboració institucional per promoure la marca Costa Brava Yacht Ports al mercat dels grans iots i definir una estratègia conjunta de màrqueting per fomentar la demanda del sector de grans iots a la Costa Brava.

Amb motiu del projecte s’ha fixat un Pla d’accions anual per donar a conèixer la marca a les companyies del mercat nàutic de grans eslores. El Pla inclou la participació en les principals fires i esdeveniments del sector i el catàleg promocional, entre altres.

En el marc del Saló Nàutic també s’ha presentat el catàleg específic Costa Brava Yacht Ports. Es tracta d’una publicació que conté informació sobre l’àrea, els atractius turístics de la destinació i detalls de les instal·lacions portuàries que acullen embarcacions de grans eslores.

La Mediterrània és un pol d’atracció per a la nàutica de grans eslores durant l’estiu. El sector nàutic dels iots té un perfil de turista d’alt poder adquisitiu que visita la costa catalana atret pel clima, el paisatge, el patrimoni cultural, la gastronomia i l’ampli ventall de propostes d’oci. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va valorar el potencial de l’acció dient que “és un projecte pensat per atreure turisme potencial de qualitat que avui passa de llarg de les nostres costes”.

Atenent l’interès d’altres zones portuàries per aquesta activitat i la seva potencialitat, el pas següent serà treballar el nou mercat de grans eslores en altres punts de la costa catalana, “és la primera acció per a la Costa Brava, però la intenció és desenvolupar les marques del centre i del sud del país”, va assegurar Font.