Neix a Roses Opina-R Grup de debat Socialista

Opina-R Grup de debat Socialista

Militants de Roses del Partit dels Socialistes de Catalunya creen un espai de debat i diàleg per tal de reflexionar sobre l’actualitat política

Juanjo ViñuelaAl llarg dels darrers dos anys he pogut comprovar la dificultat d’apropar el ciutadà al Partit dels Socialistes de Catalunya. La mal anomenada desafecció política, els reptes nacionals així com la complexa i rigorosa estructura organitzativa dels partits dificulten la tan necessària participació dels ciutadans en la vida política.

No és un problema exclusiu del PSC, la majoria de formacions polítiques pateixen del mateix mal, tot i l’interès evident que molts ciutadans i ciutadanes mostren diàriament per participar en accions socials i polítiques destinades a la millora de la vida als municipis. Interès que es tradueix en una major participació, d’aquests ciutadans compromesos, en el teixit associatiu de molts pobles i ciutats, amb l’únic objectiu de cercar l’oportunitat de prendre part de forma col.lectiva en el desenvolupament de la seva ciutat.

Des de fa alguns mesos, un grup de militants i simpatitzants compromesos amb els valors i els principis del PSC i reunits entorn el col.lectiu Socialistes Rosincs en Acció treballem per fer arribar la veu del nostre partit a Roses i ara, davant la necessitat de cercar nous espais d’expressió i llibertat, hem impulsat i formalitzat el grup d’opinió OPINA-R Grup de debat Socialista, observant, com no pot ser d’una altra manera, els nostres estatuts i codi ètic, amb el desig de superar l’exagerada atomització del socialisme rosinc i de ser capaços de trobar l’encaix de les diverses sensibilitats socialistes presents a la nostra vila.

Opina-R  Grup de debat SocialistaOPINA-R Grup de debat Socialista es presenta com un grup que propugna la participació com a eix essencial de la nostra societat, un grup heterogeni de procedències i compromès amb la tradició socialista a Catalunya. Tots nosaltres coincidim en la necessitat de crear un espai de debat i de diàleg des del que es puguin impulsar processos de reflexió sobre l’actualitat política, amb sentit crític i allunyat de les autocomplaences. OPINA Roses vol acollir totes aquelles persones compromeses amb Roses i, molt especialment, totes aquelles identificades amb els valors i els principis que defensa el Partit dels Socialistes de Catalunya. OPINA Roses no vol tractar d’una manera exclusiva l’actualitat política local, entenem que aquestes qüestions pertoquen al Grup Municipal del nostre partit, però si vol reflexionar, debatre, rebatre, pensar, aportar, fomentar, impulsar, opinar, intervenir, dir, fonamentar, defensar, dialogar i actuar d’una manera plural sobre la cosa pública. En definitiva volem recuperar una ‘nova’ manera de fer política que connecti amb el ciutadà de manera clara, transparent i sincera.

Opina-R Grup de debat Socialista inicia aquest nou camí amb l’únic propòsit d’enfortir el projecte socialista a Roses des de la base del diàleg i la participació.

Juanjo Viñuela

Militant de base del PSC