Els nens i nenes de Roses tornen a participar en els Tallers de Deures endegats per l’Ajuntament

Tallers de Deures a Roses

Joves estudiants de Roses participant en un dels Tallers de Deures / Arxiu

L’Ajuntament de Roses de torna a posar en funcionament l’activitat Taller de Deures

Tallers de Deures a Roses
Joves estudiants de Roses participant en un dels Tallers de Deures / Arxiu

Aquesta proposta, que torna a endegar l’Àrea d’Ensenyament de Roses per tal d’afavorir l’èxit escolar de l’alumnat i potenciar la igualtat d’oportunitats, s’inicia el proper dilluns 19 d’octubre i s’oferirà fins al 16 de juny. Com en edicions anteriors, hi participaran un total de 80 alumnes de cicle mitjà i superior de les escoles de Roses, seleccionats des dels propis centres educatius.

El taller de deures vol afavorir els hàbits d’organització, d’estudi i de planificació de la tasca escolar en general, orientar l’alumne a l’hora d’estudiar o fer els deures i resoldre els dubtes que li sorgeixin, oferint un espai tranquil i ordenat a aquells alumnes que es troben en una situació sociocultural desafavorida o provinents d’un entorn social i familiar poc preparat per incentivar de manera activa el procés d’ensenyament- aprenentatge de l’infant.

Els tallers es porten a terme de dilluns a dijous, a les aules de l’escola d’adults municipal, de les 17 a les 18hores. Es disposa d’un monitor/a titulat per cada grup de 10 alumnes i d’un supervisor/coordinador pedagògic d’activitat. Enguany l’activitat inclou un total de 118 dies lectius.

Aquesta iniciativa és hereva directa dels tallers d’estudi assistit que durant sis cursos consecutius (2006 a 2012) es van portar a terme en els centres escolars de Roses, emmarcats en el que fou el Pla Educatiu d’Entorn. L’èxit i resultats assolits amb la proposta, valorada molt positivament per part de la comunitat educativa rosinca, va motivar que l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament reprengués l’experiència durant el curs 2013-2014, que encara continua.

http://i0.wp.com/www.viladeroses.cat/wp-content/uploads/2013/03/taller_deures.jpg?zoom=1.5&resize=300%2C224