Ni dos, ni tres, sinó 4 rosincs prendran la sortida demà a la Transpyr 2016

Transpyr 2016

Quim Coll, Ani Díaz, Juan M. Fernández i Guerau Carrion acabats d'inscriure's a la Transpyr 2016

Guerau Carrion per muntanya, Ani Díaz, Juan M. Fernández, Ferdy, i Quim Coll, per carretera, aniran de Roses a Hondarribia en bicicleta dins  la Transpyr 2016

Transpyr 2016
Quim Coll, ‘Ani’ Díaz, Juan M. Fernández i Guerau Carrion acabats d’inscriure’s a la Transpyr 2016

Altres anys, en edicions anteriors de la Transpyr, havien participat 2 i fins a 3 ciclistes rosincs. Enguany, però, com a l’edició de 2014, són 4 els ciclistes que participaran en aquesta prova que es realtiza en BTT, i des del 2013 també amb bicicleta de carretera, i que uneix el mar Mediterrani amb l’oceà Atlàntic creuant els Pirineus.

El primer d’ells és en Guerau Carrion, que ja va participar per primer cop a la Transpyr l’any passat. “Van ser set dies magnífics de ciclisme, i vaig decidir que tenia que repetir-ho, i per no fer un altre cop la Transpyr Road, és a dir per carretera, la faré amb una BTT per muntanya”, ha afirmat Carrion.

Una de les principals de la Transpyr 2016 és que per primera vegada és podrà participar individualment, no cal formar un equip de dos o tres ciclistes per disputar al prova. I Guerau Carrion correrà individualment, tot i que obligatòriament portarà amb ell un sistema de geoposicionament.

I respecta al canvi de fer la Transpyr per muntanya, Carrion és conscient “que hauré d’anar molt més en compte, perquè la muntanya és més imprevisible que si vas amb la bici per l’asfalt”, i per tant “m’he mentalitzat que serà més dur, ja que la bici pesa més i el terreny, evidentment, és molt més  irregular que si vas per carretera”.

Tot i això, el ciclista rosinc manifesta que “m’he preparat igual que l’any passat, fent molts quilòmetres en bici i espero que condeixin”.

Un equip de tres ‘malavingut’

El Policia Local, ‘Ani’ Díaz, el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, en Ferdy,  i el president del Club Ciclista Roses, Quim Coll són els altres rosincs que participaran a la Transpyr, en aquest cas a la Road, formant equip. Un equip que sembla que el bon ambient entre tots tres ciclistes brilla per la seva absència, ja que Fernández ha afirmat que “si arribem a Hondarribia ho farem separats, perquè jo amb aquest – ha dit assenyalant a Díaz – no em parlo”. I en Coll ha reconegut que “el que em passi al davant amb la bici no el parlaré mai més”. Dues afirmacions que han fet confessar al propi Díaz que “ens odiem a mort”.

Ja més seriosament, els tres ciclistes han manifestat que el fet d’inscriure’s en aquesta prova “era un repte que fa temps que el volíem fer, i finalment he decidit formar equip per arribar a Hondarribia, però amb la llibertat que cadascú vagi al ritme que més el convingui”.

Un ritme que sobre la teoria serà més alt per l’Ani’ Díaz, ja que a la seva bona forma física per la seva professió se l’ha d’afegir la seva joventut respecte a Juan M. Fernández i Quim Coll. A més Díaz, recordem, té experiència en trajectes llargs en  bicicleta, ja que va anar pedalant de Roses a Jerez en 5 dies.  Tot i que en aquest sentit el guanya Fernández ja que cada any realitzat grans viatges en bicicleta en solidaritat amb la Fundació Roses Contra el Càncer. L’any passat va anar de Roses a Sevilla, i aquest any va pedalar fins a Santiago de Compostela.

“L’objectiu és arribar a Hondarribia per menjar-nos un xangurro, però primer hem de passar per Aínsa per degustar un xuletón”, han dit els quatres ciclistes rosincs.