Ni francesos, ni alemanys, ni finlandesos, els més refrescants a Roses són els ‘Cubanos’ i els ‘Colombianos’

El ‘Cubano’ a l’esquerra, i el ‘Colombiano’ a la dreta són els gelats més refrescants de Roses

El ‘Cubano’ és una combinació d’orxata amb una bola de gelat de xocolata i el ‘Colombiano’ amb una de cafè, i tots es poden degustar a la Gelateria-Orxateria El Far de Roses

Gelateria-Orxateria El Far de Roses
El ‘Cubano’ a l’esquerra, i el ‘Colombiano’ a la dreta són els gelats més refrescants de Roses

La Gelateria-Orxateria El Far de Roses són especialistes, com el seu nom indica, en gelats i orxata. I dins de la llet de xufa, que no és una altra cosa que l’orxata, i que segons un estudi recentment publicat pels nord-americans és la més saludable de totes les llets, per sobre de la vaca, soja, ametlla o avena, la Gelateria-Orxateria El Far ofereix uns gelats molt deliciosos, refrescants i saludables.

I un d’aquests gelats es diu el ‘Cubano’, que és un gran got d’orxata coronat amb una bola de gelat de xocolata a escollir entre xocolata negre, amb llet o blanc.

I l’altre és el ‘Colombiano’, també amb una base d’orxata, però acompanyat, en aquest cas, per una bola de gelat de cafè.

I aquests dos gelats esdevenen una experiència gustativa diferent al que estem acostumats, ja que podem gaudir, primerament, d’un gelat en dos estats diferents, el sòlid (la bola de gelat) i el líquid (l’orxata). I a mesura que es va diluint en tindrem un batut ben fresc barrejat dels sabors de la xufa i la xocolata en el cas del ‘Cubano’; i de xufa i cafè en el cas del ‘Colombiano’.

Sens dubte, a Roses els més refrescants no són els francesos, els alemanys o els  finlandesos, sinó els ‘Cubanos’ i els ‘Colombianos’.

Gelateria-Orxateria El Far

La terrassa de la Gelateria-Orxateria El Far de Roses és punt de trobada de molts rosincs i turistes durant l’estiu

La Gelateria-Orxateria El Far, establerta al carrer Mairó, 54, de Roses des de fa 4 anys, és una empresa familiar d’origen alacantí que va néixer l’any 1840, i en la que els seus membres elaboren artesanalment el seus gelats i orxates.
Gelats que no porten cap tipus de colorants ni conservants, i elaborats amb productes de proximitat, km 0 i tots amb l’etiqueta DO (Denominació d’Origen).

La producció, en ser totalment artesanal esdevé petita i de gran qualitat en utilitzar només productes biològics. Per exemple, la Gelateria-Orxateria El Far no fa servir el sucre per fer els gelats ni l’orxata, sinó que el substitueixen de manera natural amb la Estèvia, una planta que precisament per les seves propietats dolces és anomenada com fulla de sucre o fulla dolça.

La Gelateria-Orxateria El Far demostra amb la seva filosofia d’empresa que menjar gelats o beure orxata no està renyit amb portar una alimentació sana.

Exit mobile version