“Ningú té dret a polititzar la Cursa de la Dona”

X Cursa de la Dona

X Cursa de la DonaNingú té dret a polititzar la Cursa de la Dona com s’ha fet a les xarxes socials i, sobretot, en un publicitat en una revista d’abast comarcal.
Aquesta prova es va crear des del Club Atletisme Roses per tal de difondre i impulsar la pràctica de l’esport entre els rosincs i rosinques, i vam voler donar-li un paper protagonista a la dona, que com eix vertebrador d’un nucli familiar qualsevol seria el reclam per fer una crida a que tota la família, fills, pares, avis i nets, hi participessin en la cursa.

A més, des del Club Atletisme Roses es vam proposar que aquesta prova d’atletisme servís per quelcom més que per fer esport. I per això, vam considerar convenient que totes les persones que volguessin participar posessin el seu gra de sorra per una causa noble, i avui dia, per desgràcia, tan necessària com és lluitar contra el càncer. Per això, des del primer any, des del 2008, hem destinat tots els diners de la recaptació de les 10 edicions de la Cursa de la Dona a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer.

És evident que la Cursa de la Dona és una activitat de caire lúdic, esportiu, familiar i solidari. D’aquí el seu èxit, però no és menys cert que el fons d’aquesta prova d’atletisme, és molt més important. Un fons, una finalitat, que no és altra que ajudar a la societat en la seva lluita contra el càncer, un assumpte molt seriós per polititzar-lo de la manera tant banal com ho ha fet la Junta Local de Roses del Partit Popular de Catalunya.

Com a president del Club Atletisme Roses em sento, a l’igual que la resta dels meus companys de Junta, molt indignat i molt dolgut per la utilització política que s’ha fet de la Cursa de la Dona, perquè considerem que ningú, NINGÚ, té dret a polititzar aquesta activitat en la que el seu caire, reitero, és només esportiu, lúdic, familiar i, sobretot, solidari. No pas polític.

Pere Sastre
President del Club Atletisme Roses