Nit de cantautors rosincs dins el cicle ‘Figueres fa estiu’

Figueres fa estiu

Àngels Ortíz, Terry Patrick Ryan, Rusó Sala, Pablo Guirao, Carles García, Ian Sala i Madame Mustash són els músics rosincs que actuaran a Figueres

7 cantautors de Roses oferiran aquest dimarts, 2 d’agost, un concert a la plaça del Teatre Jardí de Figueres

Figueres fa estiu
Àngels Ortíz, Terry Patrick Ryan, Rusó Sala, Pablo Guirao, Carles García, Ian Sala i Madame Mustash són els músics rosincs que actuaran a Figueres

Dins del cicle Figueres fa estiu, la plaça  del Teatre El Jardí de Figueres acollirà aquest proper Dimarts 2 d’agost a les 22.00 hores una bona mostra de la cançó d’autor que és fa a Roses, ja que tots els cantautors i intèrprets són nascuts a Roses, o bé residents a la Vila des de fa molts anys.

La vetllada musical, coordinada per l’Associació d’Artistes de Roses, servirà per descobrir a la capital de l’Alt Empordà alguns dels artistes que hi ha actualment a la Vila rosinca. Artistes musicals, cantautors que elaboren les seves pròpies composicions, que interpretaran en el concert de dimarts els temes propis dels seus discos, a més d’algun tribut d’alguna estrella de la cançó.

En aquests moments a Roses, hi ha cantautors/es de diferents tendències musicals, que busquen fer-se un lloc en el món de la música, que editen els seus propis treballs discogràfics i que volten arreu amb l’objectiu de mostrar, d’ensenyar, del que són capaços dalt d’un escenari.

No estan tots els músics que hi ha a Roses a la recerca del seu somni però si tots el que hi acturaran dimarts, i són:

  • Carles Garcia: compositor, guitarrista i multiinstrumentista amb una llarga trajectòria. Professor de gran part del planter de músics empordanesos. Té 4 discos editats(Locura de amor, El gran masturbador, La pell del violí i un cd de nadales pròpies). Convalescent d’una llarga malaltia, ara torna per presentar un projecte a on canta els seus temes per a gravar finalment un disc de rock.
  • Àngels Ortiz: Cantant, guitarrista, professora de cant modern i ballarina de dansa contemporània. Està de gira del seu tercer disc “Àngels del zel”. Un recull de cançons amb paraules sonores. A mig camí entre la cançó d’autor i un poderós Power-Pop, la seva música sona delicada i contundent. Té dos discos més editats: Hores Velles i La pell del violí, i ha cantat i produït el disc de nadales de Carles Garcia, editat l’any passat. De tradició rockera, canta també música negra i flamenc.
  • Rusó Sala: Cantant, guitarrista i professora de cant. Ha participat en diferents Festivals (a Catalunya i altres de l’àrea mediterrània), i guanyat diversos premis (Concurs de cançó de Salitja, Premi Pino Piras de Sardenya entre d’altres). La música de rusó Sala té aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals.Té 3 discos editats: La ciutat imaginària, Mar Endins i el darrer Fil de coure amb la guitarrista sarda Caterinangela Fadda.
  • Terry Patrick Ryan: D’origen irlandès guitarrista, cantautor i professor. Té 2 discos editats en solitari “The humbling of the Goat” (2013) i “Eyes in the Eerie” (2015) on barreja el folk, el blues, el solo guitar, el jazz i destil·la recursos sempre des de la base de la guitarra.
  • Ian Sala: El més jove de tots, Dylanià, irònic i imaginatiu,ens proposa un Country-Folk de pa de pagès acompanyat d’interpretacions que passen de la calma profunda que fa pensar a l’espectador fins a l’excentrictat desbocada i total.Té un disc editat: De Can Brigola.
  • Pablo Guirao: Guitarrista y compositor autodidacta, amb influències arraigades al blues-fussió.Té un disc editat amb la seva anterior banda, Pablo Guirao Trio. Les cançons del seu nou treball musical reflexionen més profunda i obertament sobre l’amor, la naturalesa i l’art, i en general tot alló que ens fa enfoscar o enlluernar la vida. Pablo Guirao ens presenta un primer tastet del que serà el seu pròxim treball musical
  • Madamme Mustash (Anna Gratacós): La seva trajectòria ve marcada per la seva anterior banda Aurània amb qui va editar dos treballs. Ara torna en solitari amb noves cançons. Pop-Rock amb aires mediterranis i de cançó francesa. El seu nou disc “Hoy” s’acaba d’editar.