No ens mirem el Melic!

Toni Rodríguez

Toni Rodríguez, regidor del PSC a l'Ajuntament de Roses

Article d’opinió del regidor del PSC Roses, Toni Rodríguez, sobre el ple extraordinari de les dedicacions i retribucions dels polítics de Roses

Toni Rodríguez Benvolguts companys i companyes de Roses fa uns dies comença el nou mandat municipal,  no sense la discussió habitual de les retribucions dels regidors.  Aquest cop marcat pel fet extraordinari de qui decideix que cobra el govern és l’oposició.

No obviarem el debat i més si finalment la proposta del nostre grup és la que ha prosperat.

Cal ser seriosos i responsables amb els diners públics, més quan des l’ oposició tens alguna capacitat de influencia, però encara més quan moltes famílies de Roses no arribem a final de mes. Fins i tot, podria ser una opció que cap polític tingues retribució fins que el últim dels ciutadans i ciutadanes de Roses tinguéssim els recursos necessaris per cobrir les seves necessitats bàsiques.  Un plantejament maximalista que podria tenir aspectes positius, però també, de ben segur, de negatius. Us deixem la proposta oberta pel debat a la xarxa… segur que dóna de sí.

El Grup Socialista ens hem situat entre la proposta del govern o millor dit “la promesa”: que els membres de govern sense dedicació exclusiva treballaran tant com els altres i el desig d’alguns membres de l’oposició de deixar empremta des del primer dia.

Nosaltres plantegem sentit comú i criteri a l’hora de decidir sobre el que és lògic i raonable: Que els regidors amb dedicació parcial i / o cobrament per assistències no poden rebre les mateixes remuneracions que els que tenen dedicació exclusiva, si tens una altra activitat, com potser viatjar sovint a Madrid, no pots tenir la mateixa dedicació i per tant la mateixa retribució.

Però els debats, que al nostre parer hem de prioritzar,  son uns altres: Temes com La gestió municipal, l’Activitat Econòmica i en especial atenció la precarietat laboral i social.

Tenim la percepció que en aquest i altres temes la discussió dels debats i les idees encara són al segle XX. Com si el segle XXI no fes 15 anys que ja està amb nosaltres, un adolescent que ha començat treien nos les urpes de la globalització amb una crisi que tots coneixem.

Aquest noi aviat es farà gran i ens ha ficat una mica la por al cos. És quan això passa que les persones tenim la tendència conservadora a buscar solucions conegudes per problemes nous, no és després de les primeres sacsejades que ens trèiem la por  i ens posem a pensar: “això no funciona, hem de provar idees noves” .

La idea de que un nou Estat del segle XIX ens treure els problemes del segle XXI es emocionalment atractiva ( especialment per algunes classes socials dominants que veuen alguns dels seus privilegis amenaçats ) però planteja dos trencaments als que no ens podem afegir : El territorial i la mes greu el social.  Trencament que per un estrany efecte climàtic molt no semblen estar percebent. Mentrestant hem perdut 4 anys amb governs mirant-se el melic.

A Roses sembla que “Gent del Poble” la CUP? s’ha garantit el govern en solitari amb Convergència, la pregunta és: ¿per fer què? No obstant els desitgem bona sort i bona feina, pel bé de tots.

En tot cas, en els pròxims pressupostos, tindran el nostre suport com a partit d’esquerres en totes aquelles noves i bones idees que posin per davant el benestar dels ciutadans de Roses i facin que els membres de convergència deixen de mirar-se el melic i mirin una mica més el que els envolta.

Estarem amb ells i amb tots els que desitgin parlar del solucions als problemes reals:

Plans per lluitar contra l’Atur Juvenil i dels majors de 45 o de llarga durada, beques menjador, fons extraordinari contra la pobresa, renda garantida de ciutadania, economia del bé comú, codi ètic sobre pràctiques laborals, jornades sindicals, fons de suficiència energètica per garantir el dret a l’aigua, l’electricitat i el gas, plans de millora de l’acció social i sanitària, reclamar el finançament de les escoles bressol, entre d’altres.

En resum els convidem a treballar per un canvi de veritat, cap a una Roses més lliure, prospera i plena. Tenim suficient feina per deixar-nos la pell i  de retorn ens guanyarem aquest sou que ens hem aprovat.

Toni Rodríguez
Regidor del PSC a l’Ajuntament de Roses