No hi ha ‘tutia’

Vila de Roses

Vila de RosesLa tutia era un medicament que antigament servia per curar malalties dels ulls, i la gent hi tenia una gran fe, per això, l’expressió no hi ha tutia’ vol dir que no hi ha remei.

Les persones ens equivoquem. Totes, per la simple equació que no som perfectes. Una imperfecció que s’aguditza quan després d’equivocar-nos, no ho reconeixem.
Hete aquí la clau de l’assumpte que volem tractar.

El terme veritat s’utilitza per significar la coincidència entre una afirmació i uns fets esdevinguts. I una veritat és tan real si ho diu una persona o un “mitja de comunicació”, com si ho diuen mil persones o “diversos mitjans de comunicació”.
La veritat no és, o deixa de ser-ho, per la quantitat de veus que la manifestin.

I la veritat, per molt dolorosa que aquesta sigui, és que els barraquers van donar un suspès al cartell de concerts de les Barraques de la Festa Major de Roses. Sí, fa mal, i per a un rosinc que s’estima la seva Vila i desitja que la darrera Festa Major del seu poble sigui la millor de la història, encara més. Però és així.

I això, no és cap valoració o opinió del periodista del “mitja de comunicació” que va anar a cobrir tots el dies de Barraques, com ho fa des de fa 7 anys, sinó un fet palpable tret de les qualificacions que van fer del cartell de concerts els membres de cadascuna de les 12 Barraques que hi havia al recinte firal de l’antic càmping Bahia (no diem res de l’opinió popular perquè no la vam copsar).

Per tant, el periodista del “mitja de comunicació” no va valorar, va fer de missatger de l’opinió dels membres de les 12 colles del Carnaval de Roses representades enguany a les Barraques.

Com va fer de missatger el periodista del “mitja de comunicació” l’any 2016, transmeten les opinions (molt positives) que van fer els barraquers del cartell de concerts d’aquell any.

Valoració és el que va fer durant les successives nits de concerts de Barraques. Valoració altament positiva (a risc de perdre l’objectivitat), primer perquè el periodista del “mitja de comunicació” és rosinc, s’estima la seva Vila i desitja que la darrera Festa Major del seu poble sigui la millor de la història.
I valoració altament positiva perquè no va ser necessari informar que cap dels grups es va sortir de mare incomplint amb l’establert amb l’Ajuntament de Roses, com va passar al 2014 amb El Mago de Oz i, posteriorment, l’any 2016, amb Di-Versiones.

I si un representat del poble, que és el responsable màxim de la programació del cartell de concerts de les Barraques, no entén que, potser, alguna cosa no ha fet bé durant la Festa de Major de Roses d’enguany… És que no hi ha tutia.

Redacció ViladeRoses.cat