No tenim prou amb els estornells que pel Carnaval de Roses tindrem ocells emprenyats

Carnaval de Roses 2015

La colla La Penya de l’Espardenya anirà disfressada d’Angry Birds, un vídeo joc on els protagonistes són uns ocells enutjats

Carnaval de Roses 2015Els espardenyers de Roses, sí, aquells que tenen una Penya per carnaval, han decidit deixar, sembla ser d’una vegada per totes, les nines i noies maques durant el Carnaval de Roses. Portaven tres anys consecutius disfressant-se de dones. El 2012 van ser la Jessie, la nina de la pel·lícula ‘Toy Story’. L’any següent, 2013, es van tirar la bebida (metafòricament parlant) ja que es van convertir en la chica Beefeter. I l’any passat van decidir salvar el món des de la pell de Rainbow Brite, protagonista de la sèrie de dibuixos animats amb el mateix nom.

Però la colla La Penya de l’Espardenya s’ha cansat de les faldilles, un peça de roba que precisament no es veu gaire durant l’hivern. Els seus membres s’han cansat de passar fred, més que cansats, es van emprenyar de portar les cames congelades. I es van cabrejar tant que enguany aniran d’Angry Birds, uns ocells enutjats, una disfressa que l’han escollit no perquè estiguin cabrejats per passar fred, sinó, segons diu la Yolanda Bayona, una membre de la colla “perquè als nens i nenes que venen amb nosaltres els agradava aquesta proposta i ho vam decidit així”. Una disfressa “que l’hem adequat a nosaltres”, va remarcar la Yolanda. És a dir, que aquesta gent tornarà a posar-se una falda o vestit… Ja ho veureu. És que aquesta colla no canvia, no canvia.
I per no canviar, La Penya de l’Espardenya no canvia el seu número de membres, ja que són “els mateixos components de l’any passat”, i no canvia la quota que ha de pagar cadascú per ser un espardenyer, “130 euros, la mateixa quantitat que al 2014”, va explicar Bayona, tot i que el preu va baixant fins a 60 euros a mesura que baixa l’edat.

Una quota que els servirà, entre d’altres moltes coses per engalanar la carrossa “com si fos una pantalla del joc d’Angry Birds”, va afirmar Josep Mínguez, el cap de colla de l’Espardenya, però no en canvi “no per l’arrossada perquè compraven els tiquets i després la gent no anava. Així, ara fem carn a la brasa a la carrossa i comprem uns quants tiquets de l’arrossada per qui vulgui tastar-lo”, va explicar Mínguez.

Els ocells enutjats són partidaris de celebrar un únic sorteig per a totes les desfilades del carnaval, “i si ens toca sortir dels últims, com l’any passat que teníem el 63 mala sort”, van assenyalar.

Ocells enutjats, cabrejats, emprenyats… Però sembla, que en el fons, són molt bona gent, com deia aquell. Al menys no tant bruts com els estornells.