Suquet de peix de Rose

No volen que cap carrossa s’incendiï durant el Carnaval i per això aniran de bomberes

Carnaval de Roses 2023
Aquestes bomberes garantiran que cap carrossa s'incendiï per Carnaval

La colla Scargottins, en lloc de gaudir del Carnaval de Roses tindrà cura que cap carrossa sigui devorada per les flames

Els caps de colla de la Scargottins, en Ferran Prats i la Marisa Fernández, són uns enamorats del Carnaval de Roses. Viuen, mengen i dormen pensant en ell, de tal manera que aquesta parella, que és una parella de fet, si algun dia decideixen casar-se potser ho facin durant el Carnaval, però no a l’església, sinó enmig de la desfilada.
Així de gran és el sentiment que tenen per aquesta festa tant emblemàtica de Roses, per això, quan es va cremar la nau, i amb ella totes les carrosses que hi havia, els va suposar un cop dur de pair. Tant que tenen clar que mai més una carrossa serà víctima de les flames, si més no, durant la celebració del Carnaval.

Per això, han decidit anar enguany “de bomberes, no de bombers, a la colla Scargottins sempre ens vestim de dones i, a part de poder extingir un possible foc, anem de bomberes perquè  som molt fogoses”, ha afirmat el cap de colla.

I per anar de bomberes i poder apagar un foc es necessita un camió, per això la colla Scargottins, una de les colles perjudicades per l’incendi de la nau s’ha hagut de comprar un remolc, que segons diu en Ferran, “l’hem comprat al mateix lloc que l’anterior, a Vila-sacra, a la gent que portava el Circ Americano, un remolc de 8 metres de llarg per 2,5 d’ample”.

Un remolc que en lloc de transformar-lo en un camió “l’hem convertit en un parc de bombers a la part de darrera, -clar, per tenir cuina, bar i TV- i la part de davant l’hem destacat amb flames”, ha dit en Ferran Prats. Ara entenem el perquè son unes bomberes tant fogoses.

El fet que no portin cap camió de bombers no és cap impediment per sufocar un possible foc que es pugui produir durant les passades, ja que la subvenció de l’Ajuntament de Roses per ajudar a les colles perjudicades per l’incendi de la nau, la colla Scargottins l’ha destinat a comprar 90 extintors, que són la quantitat de bomberes que es disfressaran per Carnaval, les quals, en lloc de gaudir de la festa de disfresses, controlaran, per parelles, cadascuna de les carrosses que desfilaran per l’Avinguda de Rhode per evitar que cap sigui devorada pel foc.

I per l’extintor, menjar, beure, més la disfressa cada bombera paga 170 euros. Un preu no excessivament alt gràcies al descompte que el departament d’Interior de la Generalitat els ha concedit per l’adquisició dels extintors per la seva solidaritat amb la resta de colles.