“No anar a votar l’1 d’octubre seria perdre una oportunitat única per al nostre país”

Francesc Giner

Francesc Giner, portaveu de Gent del Poble a l'Ajuntament de Roses

Referèndum 1-O
Francesc Giner, portaveu de Gent del Poble a l’Ajuntament de Roses

Tinc clar que aquell gest arrogant i pretensiós del ex-vicepresident espanyol Alfonso Guerra amb la frase de “al Estatut lo cepillamos antes de entrar en la comisión” és el que va encendre la flama independentista.

Això, per a molts de nosaltres va ser un important gest de menyspreu cap a la societat catalana i el nostre Parlament.

També altres actuacions negatives del Govern espanyol envers les diferents peticions catalanes durant els darrers anys com, per exemple, un nou finançament, junt amb actuacions miserables per difamadores i creadores d’odi cap a Catalunya, com la recollida de signatures a Andalusia, organitzades per el PP i recolzades per Ciutadans, ens han portat a una situació de no retorn.

La relació entre l’Estat espanyol i Catalunya ha arribat a un punt on el millor per els catalans és trencar i sortir-nos. Tenim un Estat que demostra, any rere any, que només ens vol per els seus interessos i pels diners que generem.

Un estat que decideix, mitjançant les seves clavegueres, inventar-se proves contra polítics catalans, intentar carregar-se la Sanitat catalana si cal, o que tot i reconèixer un dèficit fiscal de 10.000 M€ permet que Catalunya tingui unes infraestructures caòtiques com la N-II o rodalies Renfe.
Aquests són alguns dels exemples actuals que fan que molts de nosaltres vulguem anar a votar per aconseguir el que Catalunya és mereix.
No anar l’1 d’octubre a votar seria perdre una oportunitat única per al nostre país, no perquè pensi que guanyarà el SI i que en dos dies serem independents, (la independència serà molt costosa, treballada i demanarà temps) sinó perquè crec que Catalunya creixeria com a nació.
Catalunya, tant si guanya el SI com el NO, haurà aconseguit una fita importantíssima. Portar a referèndum la pregunta de si és vol ser un estat de ple dret, que ha de ser el començament d’un camí que de ben segur ens portarà amb el temps cap a la independència, i això els unionistes ho saben.

No sé com acabarà tot plegat perquè tenim un enemic polític molt poderós i aquest utilitza i utilitzarà tot el seu poder pel fracàs del procés i per continuar amb la situació actual d’una Catalunya subjugada als interessos espanyols, però, si tinc clar que ho hem d’intentar, els nostres polítics han estat a l’alçada del que el clam popular demana i no podem fallar.

Abans d’acabar vull fer un apunt: les persones no hi tenen res a veure amb la situació a la que hem arribat, és l’Estat i els seus diferents governs qui ens han portat fins a aquesta situació. Les seqüeles d’una dictadura massa llarga encara són presents en molts estaments d’un Estat del que molts volem marxar, els nostres fills i nets de ben segur ens ho agrairan.

Francesc Giner
Portaveu de Gent del Poble a l’Ajuntament de Roses