Només els alumnes de l’institut Cap Norfeu secunden avui la vaga d’estudiants a Roses

Vaga general d'estudiants

Els estudiants de l’institut Illa de Rodes, en canvi, només seguiran demà la vaga general convocada pel Sindicat d’Estudiants

Vaga general d'estudiantsEn favor de la gratuïtat de les matrícules, els llibre i del transport per als estudiants de famílies treballadores, entre d’altres reivindicacions, el Sindicat d’Estudiants va convocar per avui dimecres, 26 de març, i demà dijous 27, una vaga general d’estudiants.

Dos dies de protesta i reivindicació que només avui ha secundat a Roses els alumnes de l’institut Cap Norfeu, i no tota la seva totalitat, per exemple, “els de primer i segon d’ESO no ha tingut especial incidència, la majoria són a classe, en canvi els de 3er i 4art és tot el contrari, gairebé tots han fet vaga. I del mateix es podria dir dels estudiants de primer i segon batxillerat i dels alumnes del Cicle Formatiu”, ha assenyalat el director de l’institut, Agustí Brunyol.

La Junta de Delegats del Cap Norfeu va sol·licitar a la direcció del centre poder fer la vaga. Una sol·licitud que finalment el Consell Escolar va autoritzar, no sense informar prèviament a totes les famílies i rebre la conformitat per escrit dels pares o tutors dels estudiants.

En canvi, els alumnes de l’altre centre públic d’Ensenyament de Secundària, l’institut Illa de Rodes, avui no fan vaga ja que “els estudiants només han demanat seguir la vaga demà, dijous 27 de març, al considerar que amb un dia de protesta i reivindicació és suficient, i d’aquesta manera no perden classes”, ha afirmat el director del centre, Josep Lluís Tejeda.
Així, demà els estudiants de l’Illa de Rodes que secundaran la vaga convocada pel Sindidat d’Estudiants serà “el 60% de 3er i el 100 % de 4art d’ESO, el 70% de primer de batxillerat, i el 100 % del Cicle Formatiu”, ha especificat Tejeda.
Cap estudiant de segon de Batxillerat secundarà el dia de protesta “ja que no l’han sol·licitat”.

El Sindicat d’Estudiants va convocar aquesta vaga general del col·lectiu estudiantil en protesta de la llei LOMCE i per reclamar la readmissió de professors acomiadats, que es tornin a concedir beques per estudiar i la gratuïtat de les matrícules, dels llibres i del transport per als estudiants de famílies treballadores.

Segons un comunicat del Departament d’Ensenyament sobre la jornada de vaga a secundària, les dades recollides pels diferents serveis territorials d’Ensenyament, a les 14 hores, sobre la seva incidència  a l’educació secundària entre l’alumnat dels cursos afectats és la següent:

Serveis territorials
Alumnat
Consorci d’Educació de Barcelona
65,43%
Baix Llobregat
53,81%
Barcelona Comarques
36,50%
Catalunya Central
28,21%
Girona
10,79%
Lleida
19,00%
Maresme i Vallès Oriental
15,00%
Tarragona
59,98%
Terres de l’Ebre
70,70%
Vallès Occidental
44,00%
 

Als cursos de primer i segon d’ESO les classes s’han desenvolupat amb normalitat i la vaga ha repercutit als cursos de tercer i quart d’ESO, al batxillerat i a la formació professional.