Cinema a la Fresca

Només tenen una caseta per passar el Carnaval de Roses… ‘Entonces’ Què? De què ens disfressem? De caputxeta vermella!!

Carnaval de Roses 2015
Les futures caputxetes vermelles i llops de la colla Entonces Què? posant a la casa de l'àvia de totes elles

La colla Entonces Què? es disfressarà de caputxeta vermella i el llop feroç, els quals han llogat la casa a Hansel i Gretel

Carnaval de Roses 2015
Les futures caputxetes vermelles i llops de la colla Entonces Què? posant a la casa de l’àvia de totes elles

La colla Entonces Què? va aconseguir un remolc ara fa tres anys. Bé no era un remolc, sinó una furgoneta amb el seu panel de comandament, el seu volant i un ‘piazo’ motor al ben mig. Tot això s’havia de treure per deixar-ho tot planer per tal de fer un carrossa com cal. El van aconseguir. Amb cadenes van treure el motor que pesava més d’una tona. Van acabar rebentats, fins i tot el fotògraf, que va patir una contractura al dit índex de tant donar-li al botó de la càmera mentre immortalitzava amb fotografies la transformació d’una furgoneta en una carrossa de carnaval.
Bé, una carrossa que al final va ser una caseta, una bonica caseta a la qual l’estan traient un rendiment increïble, ja que primer va ser el corral d’uns pollastres o gallines. Diem ‘o’ perquè ens va ser impossible determinar el sexe de les aus d’aquest corral.
Ui no!, que el corral el van fer en la caravana ‘cochambrosa’ que tenía abans aquesta colla. Bé, és igual, ben macu que va quedar el corral, sí senyor.

I ara sí, al 2013 van inaugurar la nova carrossa fent una caseta, la llar d’en Chipi, un personatge que sortia a la pel·lícula ‘El secret de les Fades’, on la ‘prota’ era Campaneta. Si, la Campaneta de Peter Pan. Però qui és en Chipi? No ho sabem i tampoc és important, ja que ja fa dos anys llargs d’això. “Jo sóc en Chipi!”, va cridar un membre de la Entonces Què?, que tot i que es diu José Antonio, tothom  a la colla li diu Chipi, de Chipirón.
L’any següent, és a dir, l’any passat, la llar d’en Chipi va patir un canvi d’imatge per convertir-se en la caseta de llaminadures del conte Hansel i Gretel dels Germans Grimm.

I per continuar aprofitant l’estructura de la casa, ja que “anem molt malament de temps a l’haver de venir des de Girona cada dissabte, la qual cosa ens ha impedit modificar la carrossa com cal”, els membres de la colla Entonces Què? aniran disfressats “de caputxeta vermella les dones i de llop els homes”, va afirmar Mònica Busta, que amb la seva germana Sònia són les cap de colla.

Dons vinga, una capa de pintura vermella sobre les 3 que ja porta la caseta, unes flors per aquí, uns elements decoratius per allà… I ja tenen la caseta de l’avia de la caputxeta vermella. Una casa en la que no només hi haurà un llop, no, hi seran uns quants esperant a l’innocent caputxeta, ja veureu.
‘Oju!’ una caseta que fa patxoca, que fins i tot a la colla Entonces Què? ja els han ofert diners per comprar-la, i no és pas conya. No és pas conya les dues coses, que ha quedat maca i que l’han volgut comprar.

Una caseta que l’any vinent, vam sentir, la volen transformar en un vaixell, però bé, això ja és una altra història…

Com és evident la colla Entonces Què? al ser de Girona no posen Barraca per la Festa Major de la Vila rosinca, així que les despeses del Carnaval de Roses surt de les quota de “53 euros que paguen els adults i 20, el que val la disfressa, els petits”, va dir la Mònica.

“50 euros? I com ho fareu? Uns es mengen els pinxos i els altres xuclen el pal?”, preguntem a risc de posar en perill la nostra integritat física. “No, no”, respon seriosament la cap de colla, “tenim menjar de tot i per tothom, hamburgueses, pintxos, botifarres, una paletilla de pernil i sobretot llom, per no escoltar a un company de la colla que sembla que té un ‘antojo’ de prenyada”.

Així, els 22 adults que paguen 53 euros, “el pic de 3 és per l’arròs de dilluns”, més els 20 que paguen els tres nens, hi ha un bebè però aquest li surt gratis perquè el menjar ja el porta la seva mare a sobre, surt un pressupost de 1.226 euros, amb els quals mengen i beuen durant els quatre dies de carnaval, amb la disfressa, que es comprada, i arròs inclosos. “A veure, va voler remarcar la Mònica, no seria possible fer-ho tot sense l’ajuda de la Drogueria Ferdy, la qual, com a totes les colles que li demanen, ens ajuda moltíssim, perquè a banda de fer-nos un preu especial com a tothom, ens diu, ja que som de fora, on comprar la carn i tot el que necessitem a millor preu”.

Els membres de La colla Entonces Què? prefereixen que “es faci un sorteig únic per decidir el número de desfilada al Carnaval de Roses”. Un sorteig en el que la sort enguany els ha somrigut ja que les caputxetes vermelles desfilaran fugint dels llops amb el número 33.