Només una petita part dels estudiants de secundària de Roses es manifesten en contra de les retallades en Educació

Del mig miler d’estudiants de 3er i 4 art d’ESO, primer i segon de batxillerat que hi ha apoximadament a Roses, només una vuitantena s’han manifestat en contra de les retallades en Educació portades a terme tant pel Govern espanyol com pel Govern de la Generalitat.

El govern espanyol ha portat a terme una sèrie de mesures subscrites, segons el Sindicat d’Estudiants, pel govern català respecte a l’educació pública. Mesures com les retallades, la creació de noves selectivitats econòmiques i acadèmiques, la pujada de les taxes universitàries o l’acomiadament de personal docent. Unes accions en conra de l’Ensenyament que va provocar que el Sindicat d’Estudiants d’arreu l’estat espanyol i de Catalunya convoquèssin una Vaga General Estatal d’Estudiants.

Aquesta paralització de les classes a nivell peninsular tenia en el dia d’avui, 17 d’octubre, la finalitat de desenvolpar una jornada de manifestacions d’estudiants, durant el matí, per protestar en contra de les mesures imposades pels governs centrals i autonòmics.

A Roses aquesta manifestació ha tingut poca incidència respecte al nombre de participants. Del mig miler d’estudiants a partir de 3er d’ESO que hi ha, aproximadament, a Roses només uns 80 alumnes, tots ells de l’institut Illa de Rodes, han decidit sortir per protestar contra les retallades. “No a les retallades. Sí a l’educació”, o “Nosaltres som el futur” eren els missatges recolzats amb pancartes que llançaven durant el transcurs de la manifestació. Una manifestació que ha sortit des del mateix centre educatiu i fins arribar a les portes de l’Ajuntament.

És aquí on dues estudiants han llegit davant la primera tinent d’alcalde, Montserrat Mindan i la regidora d’Educació, Sílvia Useros, 7 punts reivindicatius:

  1. Ni revàlida ni selectivitat
  2. Contra l’increment de taxes de matrícula a la universitat pública
  3. Contra la imposició de taxes a la Formació Professional
  4. Ni un sol acomiadament de professors de l’educació pública
  5. No a les retallades contra l’educació pública, les retallades per als banquers
  6. Defensem els nostres drets democràtics. Prou de repressió
  7. No a l’atur juvenil.

 

Totes dues regidores han escoltat i atès atentament les seves reivindacions destacant “que nosaltres estem d’acord en algunes de les seves reivindacions”, alhora que desitjant “que ells també lluitin per tenir tots plegats un futur millor”, ha assenyalat Mindan.

La manifestació d’aquest joves ha continuat després amb tota normalitat pels carrers de la Vila de Roses