Roses Cultura

Normalment defensen el Carnaval de Roses, però enguany també defensaran la fantasia del circ

Carnaval de Roses 2020
Cinc defensors del Carnaval que durant les desfilades aniran engarjolats en una gàbia perquè... Són uns animals?

Els membres de la colla Grup de Defensa del Carnaval fent honor al seu nom es disfressaran de fantasia del circ, perquè el Carnaval no és això, fantasia?

És el primer any que tenim l’oportunitat de parlar amb els membres d’una colla veterana del Carnaval de Roses. De cert, no sabem si és molt veterana però els que sí que ho són els seus integrants, que fan una cara de veterans que tira d’esquenes. Almenys els del gènere masculí.

Tampoc sabem, de cert, perquè li van posar aquest nom a la colla. Estava en perill d’extinció el Carnaval de Roses per a que es creés un grup per lluitar per la seva defensa? Potser perquè uns quants jugadors de futbol que jugaven tots de defensa van fer una colla?

No ho sabem, de cert, perquè en Marc Parals, un dels cap de colla, no ens ho va dir. Potser, perquè no li vam preguntar?
El que sí ens va dir en Marc va ser que enguany els membres d’aquesta colla aniran disfressats “de circ, però no de pallasso, sinó de fantasia de circ”.
Això està molt bé, perquè el carnaval és fantasia, i no hi ha millor manera per defensar el Carnaval que aquest sigui fantàstic.

La carrossa, ens va dir aquest cap de colla, “serà un remolc on un circ porta als seus animals”. És a dir, una gàbia. Increïble, aquesta colla sap conjugar la fantasia amb la seva percepció de la realitat (que són uns animals). Ep, sempre parlant dels integrants masculins.
La realitat però, és una altra perquè, segons ens va dir en Marc, decoren la seva carrossa com una gàbia perquè “és el que vam decidir pel temps que teníem i per l’estructura que tenim de carrossa”.

En total seran 70 persones vestides de fantasia de circ que aniran engarjolats en una gàbia durant les desfilades. Un luxe pel qual cadascuna ha pagat una quota “de 200€ amb la modista inclosa. Anys enrere pagàvem menys, però cadascú es pagava la modista a part, i enguany vam consensuar incloure-la”, va desvetllar Parals.

“Que la gent visqués el Carnaval al carrer durant el dia, que no sigui només a la passada i al port”, va dir aquest cap de colla sobre com considera que el Carnaval de Roses seria millor, remarcant però que “el Carnaval ha millorat moltíssim els darrers anys”.

Gots reciclables

Sobre la utilització de gots reciclables, Marc Parals va dir que “enguany els portem de plàstic encara, però ens semblaria bé que ens obliguessin a que fossin reciclables”.

Atractiu turístic?

“El poble s’emplena, almenys durant les passades ve molta gent de fora, ha de ser un atractiu turístic perquè és un reclam que tenim, i a part de l’estiu hem d’allargar la temporada com sigui”, va afirmar aquest cap de colla del Grup de Defensa del Carnaval.

Cada any menys colles

Sobre el fet que enguany hi hagi menys colles, en Marc creu que “el fet que les colles vulguin fer les carrosses i les disfresses més maques requereix de més recursos, que no es poden tenir en una colla de 20 persones a no ser que paguin una super quota. I hi ha colles que simplement han hagut de desaparèixer perquè no s’han adaptat al canvi que ha viscut el Carnaval”.  

La nau de les carrosses

La colla Grup de Defensa del  Carnaval és el primer any que treballa a la seva carrossa dins la nau de les carrosses,“anys anteriors ho fèiem a casa meva, però per una qüestió de logística hem decidit venir aquí”, va desvetllar Parals, assegurant que“aquesta nau és imprescindible avui ja, sinó tota aquesta millora que ha tingut el Carnaval de Roses hagués estat impossible”.