Nou curs intensiu de música afroamericana a Roses

Curs de música afroamericana

Aquest proper divendres, dia 19 i dissabte 20 d’octubre la cantant i compositora Àngels Ortiz tornarà a impartir un curs intensiu de cant modern de música afroamericana

Curs de música afroamericanaL’artista impartirà una master-class a l’Escola de Rock i Música Moderna de Roses, ubicada a l’Aula 2 del primer pis del Mercat Cobert de Roses, en la que oferirà un estudi dels recursos i tècniques per a cantar els estils clàssics de la música negra, el Soul, el Blues, el Gospel i el Jazz, juntament amb una aproximació teòrica, donant així una millor projecció de la veu en les estructures harmòniques i melòdiques, i en la pràctica de tècniques d’improvisació.

El curs, organitzat per l’Associació d’Artistes de Roses i l’Escola de Rock i Música Moderna de Roses, a on Àngels Ortiz imparteix classes de Cant Modern, tindrà una durada de 6 hores repartides en dos dies. El primer, serà el divendres, 19 d’octubre, de 18 a 21 hores, i el dissabte, dia 20, amb horari d’11 a 14 hores.

Inscripcions

Els interessats i interessades en assistir al curs poden fer-ho trucant a la pròpia Àngels als telèfons 972 15 01 73633 144 811, o bé enviant-li un mail a cantaortiz@hotmail.com.

Àngels Ortiz

Àngels Ortiz
La cantautora rosinca Àngels Ortiz / Foto: Vanessa Arellano

Àngels Ortiz té una llarga experiència, vint anys, com a professora de cant modern i teoria de la música. Ha donat cursos en diferents escoles de música dels estils que domina, el rock i la música negra. Té tres treballs editats amb temes propis i és una de les veus més personals del panorama de la música en català.

Formació: Cantant, guitarrista ,compositora i ballarina de dansa contemporània. Producció a les seves gravacions.

Estudis de solfeig, i guitarra clàssica al Conservatori de Girona. Coneixements bàsics de piano.

Estudis de música moderna a l´Escola de Música Moderna i Jazz de Girona. Alumna de cant de : Àngels León, Silvia Guillem, Pau Castanyer, Marta Moliné, Titon Frauca…(tècnica vocal).

Paral·lelament ha desenvolupat un programa i mètode propi per a ensenyar cant modern.

Experiència: Vocalista dels grups: Om Rock, Faristol, L’Avatraia (amb components de Sopa de Cabra ,Sui Generis i Umpa-pah), A-17, El Somni de Godzilla (guanyadors a les comarques de Girona i finalistes al concurs de pop-rock a Zeleste), Monsieur Landrú, Soultrans i duets acústics amb Toni Pujol, Jaume Fulcarà, Carles García, Rusó Sala i Silvia de la Vega. Grava la banda sonora de la radionovel.la “Carrers anònims”, amb guió de l’escriptor Jordi Arbonés i emesa per Ràdio Salt (Gironés).

Al 1998 edita, “Hores Velles”, i fà la presentació en un concert a Roses amb un repertori de temes originals.

El 2006 edita “La pell del violí”  Musicant Miquel Martí i Pol amb el guitarrista Carles Garcia. Éra la veu solista, guitarra acústica i ballava dansa contemporània en alguns temes del concert en directe. Gira d’actuacions a la Sala La Planeta de Girona, Generalitat de Perpinyà, Roda de Ter, Ribes de Freser, Palamós, Sant Gregori, Blanes, Festival Barnasants, Salt, Teatre Municipal de Roses…

Cantant: Intèrpret i professora de blues, rock, jazz i música negra en general. Professora de tècnica vocal i recursos d’estil de la música moderna. Domini de la música de ball: tango, bolero, cha-cha-cha, swing…, coneixements bàsics de cant líric i “cante” flamenc.

Professora de cant modern: 20 anys de dedicació a la docència. Experiència en direcció de corals en diferents escoles, i iniciació a la música per a mainada. Imparteix coneixements de: harmonia, solfeig rítmic, educació de l’oïda, tallers de composició, cant coral, tallers de recursos d’estil per a cantar música afroamericana i rock,  master-class en improvisació de blues i.skat i cursos d’aproximació al hip-hop, rap i “ragga”. Ha impartit classes de cant modern al Casino Menestral Figuerenc, durant quatre anys i a les Escoles de Música Moderna de Cadaqués i de Roses. Dóna cursos intensius de música afroamericana a Barcelona i arreu d’Espanya.

Ballarina: Ha estudiat jazz-modern, dansa contemporània, mètode Graham, Cunningham, improvisació, mètodes de creació i composició a la NAU 18, L’Espiral i La Fufa de Girona; a L’escola de Dansa Contemporània de Celrà i amb Emma Teixidor del centre El Paller Inkiet de Castelló d’Empúries (tècnica release). Ha cursat dansa contemporània d’investigació  amb: Companyia Malpelo (improvisació), La Sota de Bastos (improvisació), Carme Renalias (diferents mètodes: Cunningham, anatomia, improvisació), Julyen Hamilton (tècniques d´improvisació), Marga Guergué (relacions cos-espai i composició), Donna Uchizono (tècnica release), Natalia Espinet (diferents mètodes), Andrés Corchero (tècnica Butho)…
També s’ha endinsat en la dansa clàssica a l’escola Dany´s i Sara Trèmols, flamenc a l’escola Mónica Lucena, i Hip-Hop a l’ escola especialitzada Gimrós Club de Roses. Com a professora ha donat cursos d´improvisació de dansa contemporània.

Experiència: Ha actuat en diferents performances a Girona amb LA NAU 18, i al Festival de Teatre de Tàrrega. Ha dirigit i coreografiat la part de dansa del concert de presentació i ha ballat en tota la gira del CD “La pell del violí”.

Ràdio i premsa

Ha treballat vuit anys com a locutora de ràdio especialitzada en crítica musical, programes culturals, i altres facetes periodìstiques formant part de la plantilla fixe de Ràdio Salt (Gironés). L’experiència en premsa escrita s´ha centrat en la corresponsalia a Roses del setmanari L’Empordà i el Diari de Girona, i en col-laboracions en premsa musical, a l’àrea de cultura del diari El Punt, en la seva edició gironina i a la revista de Roses.

Actualment treballa en els seus propis temes com a cantautora elèctrica, i en diferents projectes de música, dansa i docència musical. Està fent una gira presentant les cançons del seu tercer treball “Àngels del zel”, forma un dúo de cante flamenc amb el guitarrista i cantaor Toni Pérez “El Cucharilla”, té un Trio de Jazz, i canta clàssics del Soul amb la banda Soultrans. És professora de cant modern a L’Escola de Rock i Música Moderna de Roses i dóna cursos intensius de música afroamericana i improvisació.