Nou impuls per a la creació de la Terminal Intermodal de l’Empordà a Vilamalla i el Far d’Empordà

Terminal Intermodal Empordà

Imatge virtual on s'aprecia en color on aniria la Terminal Intermodal Empordà

En el marc de la Transport Logistic de Munic, s’ha dut a terme una nova trobada per avançar en el projecte de la Terminal Intermodal de l’Empordà

Terminal Intermodal Empordà
Imatge virtual on s’aprecia en color on aniria la Terminal Intermodal Empordà

CIMALSA s’ha reunit aquesta setmana amb TRADISA i MOSOLF per avançar en la implementació del projecte de la Terminal Intermodal de l’Empordà, ubicada a Vilamalla i el Far d’Empordà. La trobada ha tingut lloc en el marc de la fira Transport Logistic, que se celebra a Munich des de dimarts i fins demà, que acull més de 2.000 expositors i preveu rebre 52.000 visitants.

El director general de CiMALSA, Isidre Gavín, i el cap de Desenvolupament i Internacional, Alfons Colmenal, es van trobar amb el cap de Desenvolupament de Negocis de MOSOLF, Thomas Zimmermann, i el director de Vendes de la mateixa companyia, Goebel Wolfgang. També hi van ser el director general de TRADISA, Luis Wilhelmi, i un representant de la consultora TRANSCARE, que van explicar als representants de CIMALSA el model de negoci que han dissenyat desenvolupar a la Terminal Intermodal de Vilamalla.

A l’última jornada organitzada pel Consell General de Cambres de Catalunya, que es va celebrar a finals d’abril a Figueres, els representants de TRADISA i CIMALSA, van tenir ocasió d’explicar el pla de futur de les dues companyies en el seu projecte conjunt per a la Terminal Intermodal.

La Terminal Intermodal de l’Empordà SL és una societat formada per CIMALSA i l’Autoritat Portuària de Barcelona amb l’objectiu de promoure un centre logístic intermodal a la zona de Vilamalla i el Far d’Empordà. Aquest centre té la voluntat d’afavorir el transport de mercaderies per ferrocarril i potenciar la permeabilitat de la frontera franco-espanyola per aquest tipus de mercaderies. Així mateix el Ministeri de Foment ha incorporat aquest projecte en el “Plan Estratégico para el Impulso del Transporte Ferroviario de Mercancias”.